Strategia culturală a Iaşului pe 10 ani a lui Cîntic e cu …”cântec”. PNL a fost împotrivă, PSD a aprobat

vineri, 20 februarie 2015, 02:50
2 MIN
 Strategia culturală a Iaşului pe 10 ani a lui Cîntic e cu …”cântec”. PNL a fost împotrivă, PSD a aprobat

Proiectul strategiei culturale a Iaşului pentru următorii zece ani a fost însuşit ieri de către comisia de specialitate din cadrul Primăriei. Documentul a fost aprobat doar de consilierii locali ai PSD, în condiţiile în care liberalii au votat împotrivă.

Iniţial, draftul strategiei trebuia discutat într-o şedinţă a Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Local, dar aleşii au fost înştiinţaţi, pe ultima sută de metri, că documentul va fi dezbătut în cadrul unei întâlniri la Camera de Comerţ, la care au participat şi reprezentanţi ai industriilor creative

Consilierii liberali au susţinut că au votat împotriva proiectului pentru că nu a existat o asumare concretă din partea Fundaţiei Iaşi – Capitală Culturală Europeană 2021 asupra draftului de strategie.

Punctul nostru de vedere este că acest document nu are atributele necesare pentru a ne asigura că ne putem atinge obiectivul (câştigarea titlului de capitală europeană a culturii în 2021, n.r.). El nu este propus Comisiei de către o entitate care a fost înfiinţată în acest sens, iar, pe cale de consecinţă, am votat împotriva asumării lui, atât timp cât nu este asumat de fundaţie şi nu este însoţit de rapoartele de activitate pe anii 2013 şi 2014“, a explicat liderul consilierilor liberali, Marius Dangă (foto).

Acesta a adăugat că actul a fost întocmit de către vicepreşedintele fundaţiei, Florin Cîntic, dar nu a fost asumat oficial de fundaţie.

În schimb, managerul de proiect pentru obţinerea titlului de capitală europeană a culturii, Dan Doboş, a susţinut că liberalii „întreţin voit“ o stare de confuzie şi a subliniat că toţi participanţii la dezbatere au apreciat că există un punct de pornire pe care Iaşul să-şi „clădească“ o candidatură.

Următorii paşi sunt finalizarea studiilor de consum cultural, încă cel puţin o dezbatere cu ONG-uri capabile să facă proiecte, una-două întâlniri cu managerii din instituţiile de cultură, iar pe 15 martie să fie lansat conceptul“, a completat Doboş.

Potrivit consilierului PSD Cătălin Bulgariu, în urma votului dat în Comisia de Cultură, proiectul strategiei culturale va fi publicat astăzi pe site-ul municipalităţii şi va fi supus dezbaterii publice timp de 30 de zile. „În această perioadă vor fi aduse îmbunătăţiri“, a susţinut Bulgariu.

CITEŞTE ŞI:

Ce părere aveţi despre strategia culturală a municipiului Iaşi pentru 2015 – 2025?

Vă invităm să consultaţi draftul de strategie culturală pe care îl găsiţi în acest DOCUMENT şi să vă exprimaţi opiniile şi propunerile.

Comentarii