TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 17 min
Gata in: 27 min
INGREDIENTE
1 aluat de foietaj
4-5 piersici
1 ou
1 lingură zeamă de lămâie
zahăr pentru pudrat
PREPARARE
Cum să nu faci acest desert? Îți ia 10 minute să îl prepari din numai 5 ingrediente banale, 17 minute stă la cuptor.
Perfect pentru zilele de vară când nu vrei să stai prea mult deasupra aragazului. Poți alege să faci o tartă mare sau mai multe mici. În tavă rotundă, pătrată sau dreptunghulară? Chiar nu contează, lucrezi cu ce ai pe acasă!
Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
Feliază piersicile și amestecă-le ușor cu zeama de lămâie într-un castron. Pregătește tava (orice formă ai folosi, contează să nu lipească; poți pune o hârtie de copt, dacă dorești).
Desfă aluatul congelat deasupra tăvii, înțeapă-l cu furculița ușor, întinde feliile de piersici deasupra astfel încât să se suprapună ușor.
Bate oul cu 2 lingurițe de apă. Adu ușor peste piersici aluatul dinspre margini. Unge aluatul și piersicile cu oul bătut și dă la cuptor pentru 15-17 minute. Scoate din cuptor, cerne zahăr pudră deasupra și las-o să se răcească pe hârtia de copt.