Ţiganii de la Grajduri îl trimit în puşcărie pe preşedintele FC Vaslui

joi, 27 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Ţiganii de la Grajduri îl trimit în puşcărie pe preşedintele FC Vaslui

Fostul deputat PDL Dragoş Iftime, preşedinte executiv al FC Vaslui, riscă să stea şase ani şi jumătate după gratii după ce a făcut afaceri cu trei ţigani din Grajduri. Unul dintre ei, Nicuşor Stănescu, zis „Napoleon“, a fost condamnat şi el la cinci ani de puşcărie.

Jongleriile cu iz penal care au prejudiciat statul român cu jumătate de milion de euro îl pot trimite după gratii pe actualul preşedinte al FC Vaslui, fostul deputat PDL Dragoş Iftime. Acesta a fost condamnat în primă înstanţă la şase ani şi şase luni de închisoare, după ce a fost judecat laolaltă cu trei ţigani din comuna Grajduri. Ieşenii care au ajuns să facă afaceri cu parlamentarul vasluian au fost şi ei condamnaţi cu executare. Nicuşor Stănescu, zis „Napoleon“, a primit cinci ani de închisoare, Florin Ilaşcu a luat patru ani de închisoare, în timp ce Constantin Ilaşcu a fost condamnat la doi ani şi opt luni. Sentinţele nu sunt definitive.

Fostul parlamentat vasluian şi ţiganii de la Grajduri au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Iaşi pentru constituire de grup infracţional, evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat statului ar fi de jumătate de milion de euro. Potrivit anchetatorilor, faptele s-ar fi produs în perioada 2002-2005, atunci când, în contabilitatea SC Koket SRL Vaslui ar fi fost înregistrate sute de facturi fictive emise de Black Company Grajduri, deţinută în acte de Florin Ilaşcu, dar controlată de Nicuşor Stănescu. Potrivit DIICOT Iaşi, inculpaţii „s-au asociat în vederea săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin folosirea unor facturi prin care oglindeau operaţiuni comerciale fictive cu (…) reprezentanţi ai Black Company (Grajduri, judeţul Iaşi), societate care în fapt nu avea nicio activitate reală. Conform aceleiaşi scheme financiare, învinuiţii au falsificat documente contabile şi registre contabile, astfel încât au dorit să lase impresia că întreaga evaziune fiscală s-ar fi produs doar în contabilitatea Black Company SRL prin neînregistrarea veniturilor, şi nu în contabilitatea Koket SRL prin înregistrarea de operaţiuni fictive.“

În urma verificărilor, procurorii au descoperit că Black Company ar fi emis către Koket 255 de facturi fiscale şi 430 de chitanţe pentru încasarea numerarului.

Comentarii