Tragedie: elevele înecate după serbarea de sfârşit de an au murit la spittal

sâmbătă, 17 iunie 2017, 01:50
2 MIN
 Tragedie: elevele înecate după serbarea de sfârşit de an au murit la spittal

Două fete în vârstă de 11 ani din localitatea Bosia s-au stins din viaţă joi noaptea la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ după ce, imediat după serbarea de sfârşit de an şcolar, au mers la scăldat în Jijia şi s-au înecat. 

Iniţial, la faţa locului a intervenit un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Jude­ţean (SAJ) Iaşi, cu medic, care a început imediat manevrele de resuscitare, acestea fiind continuate şi în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la unitatea medicală la care au fost transferate.

„Una dintre fete era în stop cardio-respirator, prezenta hi­po­termie, medicii începând ma­nevrele de resusciare. Între timp a fost acordat ajutor me­dical şi altei fete, în aceeaşi situaţie. Amândouă au fost transferate în curs de resuscitare la UPU de la Spitalul de Copii“, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ Iaşi. Acestea au fost aduse în cursul serii la unitatea medicală, timp de două ore fiind efectuate manevre de resuscitare, care însă au fost fără rezultat. „Manevrele de resuscitare au început de la faţa locului, au continuat la noi, dar fără rezultate. Erau în hipotermie severă, una dintre fete avea o temperatură centrală de 27 de grade, cealaltă, 28 de grade. S-au făcut eforturi, s-a făcut tot posibilul, s-a încercat încălzirea, în ideea că organismul poate porni, însă şansele au fost mici încă de când au fost aduse. Ne pare rău că se întâmplă astfel de cazuri, sunt mai rare, însă au un impact extraordinar asupra tuturor, nu doar asupra familiei. Este un eveniment tragic“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt la Spitalul de Copii „Sf. Maria“. Corpurile celor două fetiţe au fost transportate la Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi pentru efectuarea ne­cropsiei. 

Comentarii