TRAGEDIE! Vieţile a doi fraţi, furate de apele râului Jijia. Au fost găsite ambele trupuri

miercuri, 09 decembrie 2015, 11:49
3 MIN
 TRAGEDIE! Vieţile a doi fraţi, furate de apele râului Jijia. Au fost găsite ambele trupuri

Cei doi se întorceau pe o scurtătură de la hramul din satul vecin şi au vrut să treacă Jijia pe o conductă de apă. Fata avea 13 ani, iar fratele ei, 23.

UPDATE

A fost găsit și trupul tânărului de 23 de ani.

Text apărut în paginile Ziarului de Iași.

Doi fraţi din satul Oprişeni, comuna Ţuţora, şi-au pierdut viaţa după ce au căzut în râul Jijia şi, se pare, s-au înecat. Tragedia a avut loc duminică noaptea, în timp ce fraţii, o fetiţă în vârstă de 13 ani şi fratele, de 23 de ani, se întorceau de la hramul bisericii „Sfântul Nicolae“ din satul vecin, Chipereşti. Abia a doua zi, adică luni, rudele celor doi i-au spus mamei că tinerii nu au mai fost văzuţi, iar ea a sesizat Poliţia. Fetiţa a fost găsită după ju­mătate de oră, înecată, cu faţa în jos, iar fratele ei mai mare a fost căutat şi ieri de către pompieri, dar aseară încă nu era găsit. Poate să mai fie găsit în viaţă în ipoteza în care s-ar fi ascuns, în urma şocului suferit.

„Luni, la ora 12.30, poliţiştii au fost sesizaţi de către mamă, cu privire la faptul că, în seara precedentă, cei doi tineri, de 13 respectiv 23 de ani, nu au mai revenit la domiciliu. Se ştia că ei trebuie să ajungă acasă, pe o scurtătură care presupunea traversarea râului Jijia pe o ţeavă de alimentare cu apă. Imediat după sesizare, poliţiştii s-au deplasat la locul indicat, iar în ju­mătate de oră au găsit fata decedată. Ea nu prezenta urme de violenţă pe corp, iar de atunci căutăm corpul băiatului, care nu a fost găsit nici până în prezent. El nu a mai fost văzut în aceste zile de către alte persoane, luând în calcul toate variantele posibile. Râul Jijia nu este adânc, însă pe unele porţiuni apa este adâncă“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei.

Primarul comunei Ţuţora ne-a a spus că fetiţa era crescută de bunici. „Fetiţa a fost găsită, şi a fost dusă la morgă. Am oferit şi noi un ajutor pentru a o scoate de acolo. Pe băiatul de 23 de ani nu îl găsiseră. Pe fetiţă am ajutat-o noi, cei de la Primărie, de când era micuţă. A trăit la bunici, acolo la Oprişeni. Era o fetiţă frumuşică, mititică. Au fost în satul Chipereşti, la un hram, care a avut loc pe data de 6 decembrie. La întoarcere, au trecut pe o punte, ca să scurteze drumul la Oprişeni. Am înţeles că fetiţa a căzut în apă“, a spus primarul comunei, Costică Săcăleanu.

Acesta a mai precizat că mama copilei consuma alcool, de obicei. „Mama era beţivă, nu avea bărbat. Ea trăia la părinţii ei. Cu mama ei nu prea ai cu cine te înţelege, că este cu alcoolul. Fetiţa ştiu că învăţa binişor, dar în condiţiile în care pe mamă o găseşti numai beată şi permanent pe drumuri, ferească Dumnezeu! Mama lor a sesizat poliţia când a observat că nu mai vin copiii. După mult timp a se­sizat poliţia. Ei au dispărut duminică noaptea, probabil atunci a plecat de la Chipereşti, şi abia luni ziua a făcut plângerea. S-au întrebat rudele celelalte unde sunt copiii. I-am dat un ajutor acolo, ca să aibă cu ce scoate copilul de la morgă. Este neam cu poştaşul, care a mers să scoată fetiţa. În ea nu am avut încredere să-i dau banii“, a completat primarul comunei.

Comentarii