Ultima repetiţie, să înceapă treaba la fotbal!

luni, 10 iulie 2017, 01:43
4 MIN
 Ultima repetiţie, să înceapă treaba la fotbal!

 

CSM Poli Iaşi – Dacia Unirea Brăila 2-0 (2-0), într-un meci amical disputat în Copou Dacă lotul e încă în căutări, stafful conţine dubluri pe mai multe posturi
 
 
CSM Politehnica Iaşi a disputat sâmbătă ultimul meci amical înaintea startului Ligii I de fotbal. În faţa a câteva sute de spectatori, fără o prezentare măcar simplistă a echipei, ceea a stârnit nemulţumiri la adresa conducerii, echipa pregătită de Flavius Stoican a jucat în compania formaţiei de ligă secundă Dacia Unirea Brăila, care a făcut deplasarea la Iaşi în dimineaţa partidei. Starea de oboseală şi lipsa de valoare a adversarului, care, din cauza crizei financiare acute, a cerut Iaşului bani pentru achiziţionarea motorinei necesare pentru transport, s-au simţit din plin mai ales în prima repriză, pe care gazdele au dominat-o cu autoritate. CSM a înscris de două ori, prin Andrei Cristea (min. 21 şi 35) şi a mai ratat alte ocazii, cele mai importante fiind semnate de Danale (min. 9) şi Cristea (‘41). După odihnă, Iaşul a continuat să domine, însă nu a fost inspirată la finalizare, astfel că scorul pauzei a fost conservat până la final.
Ţinând cont de adversar, testul nu a putut oferi nici măcar concluzii preliminare legate de potenţialul noii echipe ieşene, în care certitudinile rămân cei patru jucători păstraţi din sezonul trecut, Cristea, Mihalache, Frăsinescu şi Bosoi, cuvinte frumoase spunându-se şi despre portari. De altfel, vocea tribunei a oscilat între extreme, de la extazul generat de unele execuţii individuale care au luat ochii, până la eticheta de “cea mai slabă echipă din ultimii ani”, pusă ca urmare a unor erori individuale tehnice ori de plasament, nesincronizări sau a evoluţiilor de ansamblu ale unor jucători precum Cioinac, Mendonça ori Vremea.
Antrenorul Flavius Stoican a contat pe Koşelev (’46 – Kelava) – Tiago, Mihalache (’77 –  Moisi), Frăsinescu (’77 – Vremea), Bosoi (’60 – Mendonça) – Cioinac (’60 – Chelaru), Pedro (’60 – D. Munteanu) – Danale (’46 – Bădic), Platini (’67 – Moldovan), Spătaru (’4 â 6 Kizito) – Cristea (’67 –  Tito). Nu au fost folosiţi Panţîru, Sin, Eridson, Dodan şi Asăvoaei.
Partida de sâmbătă nu a adus clarificări în privinţa lotului de jucători, care ar putea să sufere în continuare modificări. Şefii CSM susţin că Bădic va rămâne dacă va accepta reducerea salariului; Chelaru, care a revenit la echipă după ce nu şi-a găsit angajament, se află în aceeaşi situaţie; cu Sin, care a fost accidentat, se va negocia semnarea unui contract, Asăvoaei ar putea fi împrumutat, Dodan va evolua la juniori, iar o decizie în privinţa lui Munteanu va fi luată în aceste zile. Totodată, sunt şanse infime ca Eridson şi Mendonça să rămână. Subţirimea lotului l-a făcut pe Stoican să mai ceară întăriri, tehnicianul dorindu-şi încă doi mijlocaşi, unul defensiv şi unul ofensiv.
Concurenţă există, în schimb, în staff-ul CSM, care conţine dubluri pe mai multe posturi.
Pe bancă au stat două persoane cu atribuţii de director sportiv: Marius Onofraş şi Timofei Cîrlig, ultimul, adus de agenţia Fotbal Hebdo, care a îndeplinit funcţia şi în cantonamentul de la Tiraspol, fiind mult mai implicat, inclusiv la schimbări. CSM va avea şi doi medici în startul sezonului. Sâmbătă, pe bancă a stat Alexandru Buza, un moldovean care nu are însă actele în regulă. Drept urmare, Andrei Tohănenanu, medicul din sezonul trecut, va sta pe banca unei echipe care are şi doi antrenori cu licenţa PRO în staff, Stoican şi Eugen Trică. După cum v-am mai informat, dubluri pe posturi sunt şi pe funcţiile de preparator fizic, Cezar Honceriu fiind păstrat în club cu un salariu de 2 000 de euro lunar în timp ce moldoveanul Denis Zmeu stă pe bancă, şi de antrenor de portari, Benone Dohot fiind retrogradat la Centrul de Copii şi Juniori pentru a-i face loc la echipa mare lui Denis Romanenco, un alt moldovean.
Implanturile moldoveneşti în staff precum şi instalarea lui Stoican au fost făcute la solicitările lui Octavian Moraru şi a altor reprezentanţi ai Fotbal Hebdo, partea ieşeană, reprezentată de preşedintele Adrian Ambrosie, găsind pe parcurs soluţii pentru păstrarea lui Onofraş (care are aceeaşi retribuţie ca anul trecut), Honceriu şi Dohot după ce, iniţial, se renunţase la aceştia. (Ovidiu MINEA)
 

    

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii