De Business

Punem punctul pe știi

Un afacerist abonat la licitaţiile primăriei este executat silit

Antonel Adomnicăi, patronul al firmei SC 3A Drumuri SRL are datorii către SC Arcon SRL, care a şi cerut exeecutarea silită.

marți, 23 decembrie 2014, 02:50
2 MIN
 Un afacerist abonat la licitaţiile primăriei este executat silit

Un afacerist controversat din Tomeşti, Antonel Adomnicăi, cunoscut ca un abonat la licitaţiile primăriei conduse de Ştefan Timofte, este executat silit la cererea cunoscutei firme de construcţii SC Arcon SRL. Potrivit anunţurilor de vânzare publicate de executorii judecătoreşti, pe 12 ianuarie, de la orele 10 şi 11, vor fi scoase la vânzare mai multe terenuri deţinute de Adomnicăi.

În primă fază, se va vinde un teren de 3.900 mp situat în extravilanul comunei Tomeşti, categoria de folosinţă „fâneaţă”, preţul de pornire a licitaţiei fiind de 18.145 lei fără TVA. La cea de-a doua licitaţie, executorii vor încerca să valorifice alte trei suprafeţe de teren al căror preţ de pornire va fi de 8.770 lei fără TVA. Unul din terenuri are suprafaţa de 2.000 mp şi categoria de folosinţă „păşune”, al doilea teren are suprafaţa de 4.551 mp şi categoria de folosinţă „arabil”, iar al treilea teren are suprafaţa de 2.000 mp şi categoria de folosinţă „pădure”, toate situându-se în extravilanul comunei Tomeşti.

Preţurile de pornite stabilite pentru prezentele şedinţe de licitaţie reprezintă 75% din valoarea evaluată, deoarece la precedentele licitaţii nu s-au prezentat ofertanţi. Executarea a fost obţinută de societatea Arcon, deţinută de omul de afaceri român Ioan Ţiţeiu, cu o avere estimată la 15 milioane euro, în urma unui contract cu societatea ieşeană SC 3A Drumuri SRL. Firma a fost fondată de Antonel Adomnicăi, iar în prezent este deţinută de Andrei şi Maria Adomnicăi. Litigiul cu Arcon nu este singurul caz în care Adomnicăi nu-şi onorează datoriile, dovadă fiind şi o altă licitaţie organizată de Administraţia Judeţeană de Finanţe Publice Iaşi. Licitaţia presupunea scoaterea la vânzare a unui teren de 5.000 de mp din Tomeşti pentru 58.000 lei, iar alături de Fisc „sperau” să mai primească din datorii OTP Bank, Reiffeisen Leasing IFN SA şi firma de SC Sabo Trans SRL.

 

Comentarii