Un fost prefect de Iaşi, avocat de profesie, judecat pentru mărturie mincinoasă

miercuri, 02 august 2017, 01:57
2 MIN
 Un fost prefect de Iaşi, avocat de profesie, judecat pentru mărturie mincinoasă

Acuzaţiile au însă legătură cu activitatea de avocat a acestuia.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus, ieri, trimiterea în judecată a avocatului Dragomir Sava To­maşeschi, fost prefect al Iaşului între 2009 şi 2012. Alături de acesta a mai fost deferit justiţiei şi Constantin Avădanei. Ambii sunt acuzaţi de procurori de mărturie mincinoasă.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului, faptele ar fi fost comise în datele de 28 aprilie şi 26 mai 2014, atunci când cei doi au fost audiaţi în calitate de martor într-un dosar penal.

„Incul­paţii au susţinut în calitate de martor, în mod nereal, că poliţiştii din escortă l-au agresat fizic şi verbal, la intrarea în cadrul Tribunalului Iaşi, pe inculpatul Clapon Gheorghe, aflat în stare de arest preventiv, iar persoana privată de libertate, deşi a fost agresată, nu a adus ameninţări organelor de poli­ţie“, au transmis procurorii.

Aceş­tia au mai arătat că declaraţiile ce ar fi fost date de Tomaşeschi şi Avădanei ar fi în contradicţie cu declaraţiile altor persoane audiate în acel dosar, precum şi cu înregistrăile audio-video de la intrarea în sediul instanţei.

În 2016, Clapon a fost condamnat pentru ultraj, instanţa înlăturând declaraţiile date de Tomaşeschi şi Avădanei, pe care le-a aprecizat ca fiind nesincere.

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, Dragomir Toma­şeschi a precizat că, atunci când a fost audiat, a declarat ceea ce a văzut şi perceput cu ocazia acelei mici ambuscade în care a fost implicat Clapon.

„Am declarat doar ceea ce am auzit şi am văzut. În schimb, o doamnă procuror mi-a făcut sesizarea asta şi Parchetul a dispus trimiterea în judecată. Am să încerc să îmi dovedesc nevinovăţia mereu. Eu sunt avocat, nu îmi pot incrimina clienţii, şi voi dovedi asta în instanţă. Am fost anunţat în ultima perioadă că am gura mare, şi să nu uit că şi Emilian Eva şi Gheorghe Nichita au mulţi prieteni în DNA Iaşi şi în parchetele ie­şene“, a declarat Dragomir To­maşeschi.

Comentarii