Un grup de germani, victimă a debandadei de pe Aeroportul ieşean

marți, 03 februarie 2015, 02:51
3 MIN
 Un grup de germani, victimă a debandadei de pe Aeroportul ieşean

Al doilea terminal al Aeroportului a funcţionat ca o capcană pentru un grup de germani veniţi în vizită la Iaşi.

Aceştia erau să piardă zborul de întoarcere pentru că nu au găsit pe nimeni cu care să poată sta de vorbă.

Am ajuns cu două ore înainte de zbor, aşa cum este normal, să avem timp de check-in. În T2 erau şi alţi pasageri cu bagaje, toţi aşteptând zborul spre Viena, care era anunţat pe panou. Eu şi soţul urmam să plecăm de la Viena la Berlin, alţii spre Düsseldorf. Am aşteptat o oră, dar nu se vedea niciun semn că ar urma să înceapă îmbarcarea. Venise şi avionul, aşa că ne-am neliniştit. Nu era nimeni în toată clădirea. Nu am găsit pe nimeni care să ne lămurească ce se întâmplă“, a povestit Elena Sköries.

Într-un final, cu jumătate de oră înainte de decolare, Sköries a ieşit din terminal, în încercarea de a afla informaţii, fiind singura vorbitoare de română din grup.

A reuşit să afle că pentru zborul spre Viena ar fi trebuit să se afle în vechiul terminal al Aeroportului, nu în cel nou. Următoarele 20 de minute au fost de coşmar, după cum povesteşte fosta ieşeancă.

S-a întors în terminalul nou pentru a explica situaţia şi celorlalţi pasageri, după care au alergat cu toţii spre terminalul vechi. Au reuşit să se urce în avion practic în ultima clipă, cu sufletul la gură.

Nu înţeleg de ce nu există măcar câte un afiş, să ştie pasagerii ce zboruri sunt pe un terminal, care sunt pe celălalt. Am mai fost la Iaşi în vară şi am plecat de pe T2. Culmea, că angajaţii Aeroportului tot pe noi ne-au luat la rost, deşi nu aveam nicio vină. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă nu eram măcar eu în grup. Ceilalţi erau germani civilizaţi, obişnuiţi cu alt comportament din partea angajaţilor Aeroportului şi cu altfel de organizare. Pentru un neamţ care nu cunoaşte limba română, dezorganizarea românească este o problemă. Iaşul vrea să devină capitală culturală europeană în 2021, dar mai pot eu să laud oraşul în faţa nemţilor, când ştiu ce se poate întâmpla?“, a încheiat Sköries.

Incidentul a avut loc pe 2 ianuarie. Conform explicaţiilor date de directorul Aeroportului, Marius Bodea, încurcătura ar fi plecat de la faptul că terminalul nou a rămas deschis, deşi în acea zi nu au fost efectuate zboruri decât din cel vechi.

Astfel, zborul Iaşi – Viena este operat doar de pe vechiul terminal, cel nou fiind utilizat în special de către Tarom, pentru zborurile externe.

Compania naţională nu a operat zboruri pe 2 ianuarie. „Doamna are tot dreptul să fie nemulţumită, pentru că problema a fost la noi. Dacă terminalul ar fi fost închis, nu se mai întâmpla nimic. Este totuşi dificil şi pentru noi, în condiţiile în care avem mult mai multe curse decât anii trecuţi, să acoperim toate necesităţile. Avem un deficit foarte mare de personal. La un trafic de 300.000 de pasageri, avem 90 de angajaţi. Sibiul are 160 de oameni, la un trafic de două ori mai mic“, a spus Bodea (foto).

 

Comentarii