De Business

Punem punctul pe știi

Un important dealer auto se pregăteşte să îşi vândă o parte din active

vineri, 03 iunie 2016, 01:50
2 MIN
 Un important dealer auto se pregăteşte să îşi vândă o parte din active

Compania Romil Service, parte a grupului care vinde în Iaşi mărcile Fiat, Iveco sau Jeep, se pregăteşte să îşi vândă o parte din activele imobiliare, sumele obţinute urmând a fi plătite creditorului ING Bank. Firma fraţilor Mihai şi Cristian Pascal are chiar şi o ofertă de achiziţie a unui teren din Tomeşti din partea companiei Deme Macarale, cunoscut furnizor de utilaje şi trailere de mari dimensiuni din ţară. 

Potrivit unui raport depus recent de administratorul judiciar, fraţii Pascal sunt dispuşi să scoată la vânzare în acest moment, în întregime sau pe bucăţi prin dezmembrare, un teren de 10.800 mp din Tomeşti km 4 şi un spaţiu comercial de peste 288 mp situat pe şoseaua Păcurari. Spaţiul comercial are o valoare de evaluare de 305.500 euro şi este format din trei tronsoane (137 mp, 87,84 mp şi 63,50 mp), dar poate fi achiziţionat şi „în bloc”. Terenul din Tomeşti este dezmembrat în două suprafeţe, de 5.000 mp şi de 5.800 mp, pentru cea de-a doua suprafaţă fiind primită oferta din partea societăţii Deme Macarale. Preţul de evaluare pentru acest imobil este de 270.900 euro, pe teren găsindu-se şi două garaje şi construcţii amenajate ca birouri.

Raportat la preţul de evaluare, terenul din Tomeşti se vinde cu un preţ de puţin peste 25 euro/mp, astfel că oferta primită de la Deme Macarale pentru suprafaţa de 5.800 mp este chiar mai avantajoasă pentru Romil Service, raportul administratorului judiciar arătând un preţ oferit de 26 euro fără TVA/mp. Pe data de 14 iunie, Comitetul Creditorilor se va întruni pentru a aproba cererea administratorului special Mihai Pascal de înstrăinare a bunurilor şi, tot în aceeaşi zi, se va întruni şi Adunarea Creditorilor pentru a aproba oferta venită de la Deme Macarale şi scoaterea la vânzare a celorlalte proprietăţi imobiliare. Potrivit tabelului preliminar de creanţe, firma Romil Service are de restituit creditorilor 21 de milioane lei. 

La categoria creanţelor garantate figurează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi cu circa 3,2 milioane lei, din care suma de 565.818 lei este nescadentă, la care se adaugă suma de 1,34 milioane lei – creanţă bugetară. De asemenea, creanţe garantate mai deţin Primăria Iaşi, circa 60.000 lei şi ING Bank, cu o creanţă de 3,7 milioane lei. Salariaţii societăţii au de primit peste 20.600 lei, în timp ce Primăria Leţcani are de recuperat aproximativ 1,4 milioane lei din taxe şi impozite locale neachitate. Peste 55% din cuantumul masei credale provine de la creditorii chirografari, care au solicitat să li se restituie o sumă de circa 70 milioane, însă creanţa acceptată la plată a fost de numai 12,2 milioane lei. 

 

 

Comentarii