Un pensionar râde în nas Primăriei. Nu poate fi mutat din Palatul Braunstein

miercuri, 29 iulie 2015, 01:55
2 MIN
 Un pensionar râde în nas Primăriei. Nu poate fi mutat din Palatul Braunstein

Încăpăţânarea unui fost fotograf ţine în loc demersul de reabilitare a Palatului Braunstein. Ioan Agapi este ultimul chiriaş de aici, care pur şi simplu nu vrea să plece. Primăria pare legată de mâini, vrând să ceară Parlamentului să modifice legea ca să poată acţiona

 

Legislaţia din domeniul locuinţelor sociale ar putea ajuge să fie modificată din cauza unui singur om. Viceprimarul Gabriel Surdu şi-a anunţat intenţia de a solicita înaintarea unui proiect legislativ prin care să fie reglementată durata maximă a contractelor de închiriere a locuinţelor sociale. “Voi discuta aspectul cu parlamentarii noştri, pentru că legea, în forma ei actuală, prezintă unele deficienţe. Părerea mea este că o locuinţă socială sau de necesitate ar trebui ocupată pe o perioadă de, să spunem, 10 ani. Este un timp suficient pentru a depăşi acel moment dificil, să-ţi revii. Cazuri sociale apar constant, iar numărul locuinţelor disponibile este mic. Acum, se poate sta pe viaţă într-o astfel de locuinţă”, a declarat Surdu.
 
Precizările viceprimarului survin după ce municipalitatea a făcut o nouă ofertă de mutare ultimului chiriaş al Palatului Braunstein, din Piaţa Unirii. Clădirea urmează să fie propusă spre finanţare pe fonduri europene, pentru a fi consolidată, renovată astfel încât să poată căpăta o funcţiune culturală. În ultimii doi ani, chiriaşul a refuzat constant toate propunerile Primăriei pentru o nouă locuinţă. “Săptămâna trecută am semnat noua propunere de repartiţie, a cincea. Nu mai ţin minte zona, dar era vorba de un apartament cu trei camere, la etajul întâi. Ioan Agapi solicita un spaţiu mai mare, pentru a putea depozita arhiva sa de fotografii. Acum aşteptăm răspunsul”, a precizat Surdu.
 

 

Comentarii