De Business

Punem punctul pe știi

Una din firmele unui cunoscut om de afaceri a intrat în faliment

miercuri, 19 octombrie 2016, 01:50
2 MIN
 Una din firmele unui cunoscut om de afaceri a intrat în faliment

Una din firmele omului de afaceri Constantin Şorănescu, Marwa&Co SRL, a intrat în faliment, ca urmare a unei cereri depuse în acest sens de administratorul judiciar şi a votului creditorilor. Sentinţa a fost pronunţată luna trecută de către Tribunalul Iaşi, dar poate fi atacată le Curtea de Apel de omul de afaceri. Conform sentinţei, pe data de 19 septembrie, administratorul judiciar a depus la dosar un raport în care explica motivele ajungerii societăţii în insolvenţă şi solicita falimentul deoarece activitatea firmei nu mai putea fi redresată printr-un plan de reorganizare.

De asemenea, acelaşi lucru a fost hotărât şi în Adunarea creditorilor, astfel că judecătorul sindic a fost nevoit să dispună intrarea în faliment. În aceste condiţii, firma va fi dizolvată în perioada următoare, timp în care lichidatorul judiciar trebuie să definitiveze care sunt creditorii societăţii şi să găsească soluţii pentru plata tuturor datoriilor. Totodată, dacă există indicii, lichidatorul ar putea să solicite atragerea răspunderii personale pentru Constantin Şorănescu, administratorul societăţii Marwa&Co. Firma lui Şorănescu desfăşura până la intrarea în insolvenţă, în 2013, activităţi agricole în ferme mixte şi, conform tabelului definitiv de creanţe, are de datorat creditorilor circa 18,6 milioane lei.

Cel mai mare creditor este instituţia bancară BRD, cu peste 17,8 milioane lei, în timp ce Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice trebuie să recupereze peste 700.000 lei. Afacerea din agricultură a familiei Şorănescu nu a fost stopată o dată cu această insolvenţă, deoarece omul de afaceri mai administrează o altă companie de profil, Marwa Travel, care anul trecut a avut afaceri de circa 2,5 milioane lei şi profit de 45.000 lei. Prin această firmă, Şorănescu a arendat în ultimul an circa 393 de hectare de la Agenţia Domeniilor Statului, pe care le lucrează până când suprafeţele vor fi concesionate.  

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii