Unul din cinci victorios

vineri, 21 iulie 2017, 01:43
2 MIN
 Unul din cinci victorios

 Campionatul European de box pentru cadeţi de la Râmnicu Vâlcea a adus României doar un singur învingător în primele două zile

 
 
În cea de-a doua zi a Campionatului European  de box pentru cadeţi, sportivul Andrei Musteţ (14 ani) a debutat victorios la categoria 56 kg, învingându-l cu o decizie de3-2 pe ucraineanul Ivan Boreiko. Musteţ a fost asistat în colţ de  coordonatorul lotului României, Robert Băeatu şi de antrenorul său de la Pandurii Târgu Jiu, Ninel Geică, care a mărturisit că Andrei este un elev strălucit, luând premiul I în primele şapte clase. Pentru a urca pe podium, Andrei mai are nevoie de o victorie, sâmbătă, în partida cu armeanul Akul Avetisian. Ceilalţi patru boxeri români care au concurat în ziua a doua au fost învinşi: Patrik Bocsi (40 kg) de ucraineanul Aider Abduraimov (1-4); Alexandru Ungureanu (46 kg) de turcul Icyar Sebahattin (1-4); Adrian Preda (48 kg)  de rusul Aleksandr Zîrianov (0-5) şi Cătălin Vincenţiu (62 kg) de moldoveanul Maxim Ivasenco (1-4).
Puţin amărât de eşecurile din primele două zile (o singură victorie din cinci meciuri), preşedintele FR Box, Vasile Cîtea, a rămas optimist: “Sunt sportivi la care se vede experienţa superioară şi faptul că au meciuri mai multe în picioare, lucru care nouă ne lipseşte. Nu putem culege de unde nu am semănat. Mai sunt speranţe, aş spune că artileria noastră grea, adică cei 3-4 boxeri pe care mizăm pentru un drum cât mai lung, nu au intrat încă în concurs. Mă bucur că sunt foarte mulţi antrenori din ţară care participă şi pot vedea nivelul la care trebuie să ne ridicăm. Sper să-şi însuşească lucrurile văzute aici şi să le pună în practică”.
Printre antrenorii tineri care au venit să vadă competiţia şi să-i susţină pe tricolori este şi Claudiu Râşco, de la CSŞ Sighet. Fostul vicecampion european la semigrea (2000) şi medaliat cu bronz la Europenele din 1998 şi Mondialele din 2001, are un elev în ringul european, pe Samuel Roman, la categoria 54 kg. ”Mi-aş dori să pot descoperi un nou Râşco sau un nou Bute. Avem copii buni în zonă, dar mi-aş dori ca oficialităţile locale să-şi îndrepte mai mult atenţia către box, un sport care a educat întotdeauna copiii din zonele mai sărace”, a declarat Râşco. În vârstă de 39 de ani, Râşco s-a întors de opt ani din Canada, unde şi-a încercat şansa în boxul profesionist.
Competiţia continuă cu meciuri preliminarii. sâmbătă sunt sferturile de finală, iar luni au loc semifinalele. Meciurile pentru titluri(finalele) sunt programate marţi, 25 iulie.
 
 

    

Comentarii