Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

UPDATE: CSMS are antrenor: Nicolo Napoli a semnat pe noua luni

GALERIE
napoli-craiova09 -011
  • napoli-craiova09 -011
- +

CSMS Iaşi continuă să navigheze în ape tulburi. Deşi înlocuirea lui Ionuţ Chirilă, produsă joi, fusese decisă de zece zile, după meciul de la Braşov, din etapa a X-a Ligii I de fotbal, echipa ieşeană nu avea antrenor nici ieri! Situaţia ar putea fi deblocată astăzi. Nicolo Napoli era aşteptat aseară, după ora închiderii ediţiei, în Bucureşti, pentru negocieri cu preşedintele CSMS, Florin Prunea.

Cei doi ar trebui să ajungă în Iaşi în cursul dimineţii, pentru a semna un contract pe nouă luni. Foarte probabil, Napoli va avea un salariu lunar de 5 000 de euro şi prime de victorie duble, aşa cum a avut şi Chirilă, retribuţia fiind mai mică decât cea a primului antrenor al sezonului, Marius Lăcătuş, cu 1 000 de euro. În discuţii vor mai fi luate şi numele persoanelor cu care italianul vrea să colaboreze.

Preşedintele CSMS, Florin Prunea, a confirmat informaţia: “Napoli e alegerea noastră. Dacă nu se întâmplă nimic cu avioanele pe ruta Cagliari – Roma – Bucureşti, duminică noapte ajunge în Capitală, iar luni, la Iaşi. vom semna un contract cu el”. Şi Napoli a declarat că e aproape de Iaşi: “Am discutat cu domnul Prunea, vin duminică noapte în România pentru a discuta preluarea CSMS”.
 La varianta Napoli s-a ajuns după ce Adrian Falub nu a semnat cu Iaşul, iar Liviu Ciobotariu a fost lăsat în aşteptare. În continuare vă prezentăm filmul week-endului, conform discuţiilor cu persoanele implicate în evenimente.
 
De ce a căzut varianta Falub?
 
Adrian Falub a ajuns vineri, la ora 23, în Iaşi şi a discutat cu preşedintele CSMS, Florin Prunea, până la ora 3 dimineaţa. Cu toate că tehnicianul era iritat de faptul că Prunea l-a contactat vineri şi pe Daniel Isăilă, într-un moment în care fostul căpitan al Universităţii Cluj se afla în drum spre Iaşi, aspectele discutate iniţial, telefonic, referitoare la salariul lunar (3 500 de euro), bonusul pentru evitarea retrogradării (15 000 de euro pentru tehnician şi cei doi colaboratori cu care urma să vină), clauza de reziliere (10 000 de euro), pe care le-am prezentat în numărul de sâmbătă al “Ziarului de Iaşi”, nu au ridicat probleme. Negocierile s-au împotmolit la capitolul “prime de joc”, atunci când Falub a cerut ca acestea să fie stipulate în contract.
 
Cum Prunea nu avea mandat decât pentru acordarea unei prime de victorie de 1 350 de euro (de 1,5 ori mai mare decât a unui jucător), doar pe baza Regulamentului de Ordine Interioară (ROI), cu 50% plătită în timpul sezonului şi 50% la finalul sezonului, la atingerea obiectivului, iar antrenorul a solicitat diminuarea bonusului, la 1 000 de euro, însă încasarea lui, pe bază de contract, pe parcursul campionatului, ROI-urile fiind interpretabile la comisiile fotbalistice, contractul nu s-a mai semnat, convenindu-se ca discuţiile să fie reluate în cursul dimineţii.
Atunci însă, Falub, care mai avea o ofertă de la bunul său prieten, Ioan Andone, care este aproape de a deveni manager general la FC Braşov, a preferat să accepte condiţiile mult mai bune oferite de “stegari”: salariu de 6 000 de euro lunar şi retribuţii pentru colaboratorii săi, Paolo Potocnik şi Marius Suller, de 3500, respectiv 2 500 de euro, mai mari cu 1 000 de euro decât la Iaşi. Antrenorul a decis să părăsească Iaşul, nemaiasistând la meciul amical cu FCM Paşcani. Pe drumul spre casă, Falub a primit acceaşi ofertă de la CSMS, însă nu a mai fost de acord să revină.
 
De ce nu mai vine Ciobotariu?
 
Între timp, Prunea îl contactase pe Liviu Ciobotariu, cel care ar fi fost antrenor la CSMS marţi, dacă Ionuţ Chirilă accepta rezilierea amiabilă a contractului. Deşi “Ciobi” era deranjat de faptul că joi, după despărţirea de Chirilă, a fost chemat Falub la Iaşi, acesta nu a refuzat discuţiile. În plus, membrii Comitetului Director erau de acord cu revenirea fostului internaţional. Totuşi, preşedintele CSMS s-a reorientat brusc şi l-a propus pe Nicolo Napoli, ideea fiind agreată imediat de primarul Iaşului, Gheorghe Nichita. Acesta a mers pe mâna lui Prunea, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul instalării lui Ionuţ Chirilă, mai ales că în vară nu l-a ascultat pe preşedinte, care propusese înlocuirea lui Marius Lăcătuş, cel care e considerat principalul vinovat de situaţia actaulă a echipei. În paranteză fie spus, nici mazilirea lui Chirilă, hotărâtă de Nichita, nu a fost considerată oportună, din punct de vedere economic, de preşedinte, care e sigur că Iaşul va trebui să plătească despăgubiri de 45 000 de euro unui antrenor care a lucrat o singură lună în Copou.
 
Cine e Napoli?
 
Născut pe 7 februarie 1962, la Palermo, Napoli are o carte de vizită interesantă ca jucător, însă una modestă de antrenor. Fundaş dreapta de meserie, acesta a evoluat în Italia, la Messina (1980-1983; 1984-1987), Cavese şi Benevento (1983-1984), Juventus Torino (1987-1991), Cagliari (1991-1996) şi Reggina (1996-1997), ţară în care nu a reuşit să antreneze la un nivel acceptabil, deşi a absolvit şcoala de la Coverciano. În România a ajuns să lucreze pentru prima dată în 2004, mariajul cu Universitatea Craiova finanţată de Dinel Staicu fiind de poveste. A revenit la Craiova în 2007, unde a stat până în 2009, an în care a trecut, pentru trei săptămâni, la Braşov, apoi la Astra, de unde a fost demis iarăşi. În 2011 a revenit la U Craiova, a trecut apoi la Severin, pentru ca în vara trecută să colaboreze din nou cu Adrian Mititelu, la Craiova, în Liga a II-a, până când echipa s-a retras din campionat.
 
Test cu păşcănenii
 
În ceea ce priveşte echipa, aceasta s-a antrenat în ultimele zile sub comanda lui Adrian Kereszy. CSMS a disputat sâmbătă un test, cu CSM Paşcani, pe care gazdele l-au câştigat cu 5-1 (2-0). Golurile ieşenilor au fost marcate de Onduku (’23, ’39), Bosoi (’54), Coşereanu (’62) şi Militaru (’78), în timp ce oaspeţii au punctat prin Chelariu, în minutul 61. La CSMS au jucat: Caparco – Voicu, Plămadă, Munteanu, Ţigănaşu – Novac, Olah – Călugăru, Wesley, Bole – Onduku (în prima repriză), Grahovac – Dima, Creţu, Vişa, Vladu – Dedu, Johnson – Bosoi, Coşereanu, Călugăru – Crenganiş (’77-Militaru). Militaru este un jucător adus de Ionuţ Chirilă, care se află în probe. Mihalache, Ciucur, Bădic, Dobre şi Mitic au fost accidentaţi în timp ce Melinte a fost învoit, după ce în dimineaţa meciului a aflat că socrul său a decedat.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri