Vicepreşedintele CJ Alin Aivănoaei, 1 an de închisoare cu amânarea pedepsei?

joi, 04 februarie 2016, 18:46
1 MIN
 Vicepreşedintele CJ Alin Aivănoaei, 1 an de închisoare cu amânarea pedepsei?

El ar urma să primească o pedeapsă la închisoare cu amânare în dosarul „Albumul“.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis ieri că vor dezbate acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de Alin Aivănoaei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, pe 9 februarie. Aivănoaei a recunoscut o infracţiune de neglijenţă în serviciu imputată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul „Albumul“. El a fost de acord să primească o pedeapsă de un an de închisoare cu amânarea pedepsei.

„La data de 19.12.2014, inculpatul Aivănoaei Constantin Alin, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, efectuând verificări superficiale cu privire la documentele justificative menite să justifice lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor publice aferente contractului mai sus amintit, a semnat în locul preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi mai multe documente, prin care suma de 334.800 lei a fost virată SC Laser Co SR“, au precizat procurorii cu privire la fapta lui Aivănoaei.

În ciuda admiterii comiterii unei infracţiuni, Alin Aivănoaei nu şi-a manifestat intenţia de a demisiona din funcţia publică pe care o deţine.

Comentarii