Victorie cu scandal

sâmbătă, 16 septembrie 2017, 01:43
4 MIN
 Victorie cu scandal

CSM Poli Iaşi – FC Voluntari 2-1 (1-0), în etapa a X-a a Ligii I de fotbal Oaspeţii au acuzat faptul că Pedro nu a fost eliminat în minutul 43, nu au primit un penalty în minutul 47, iar golul doi a fost precedat de un ofsaid

CSM: Koşelev – Tiago, Frăsinescu, Cioinac, Sin – Qaka, Chelaru – Platini (’27 –  Ştefănescu), Pedro (’56 – Kizito), Jo (’84 – Panţîru) – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.

Voluntari: Balauru – Maftei, Balaur, Cazan, Acsinte – Căpăţînă (’64 – Deac), Novac, Marinescu, Popadiuc (’69 – Cernat) – Voduţ, Tudorie (’69 – Pîrcălabu). Antrenor: Claudiu Niculescu.

Cartonaşe galbene: Pedro (’43), Ştefănescu (‘90^2), Chelaru (‘90^3) – Tudorie (’23), Marinescu (’71), Balaur (‘90^3).

 

1-0, min. 8: Sin a centrat de pe stânga, Balaur, fără să fie presat de nimeni, a trimis în proprie poartă;

2-0, min. 65: acţiune pe traseul Sin – Cristea (aflat în ofsaid, nesemnalizat) – Jo – Kizito – Jo, finalizată de la 11 metri de brazilian;

2-1, min. 67: Voduţ, cu un şut de la 18 metri.

 

CSM a pus punct aseară seriei de trei partide fără victorie, trecând de FC Voluntari la capătul unui meci tensionat. Oaspeţii au încercat să surprindă, mizând pe o formulă ultraofensivă, cu două vârfuri şi un singur mijlocaş de profil defensiv, însă au început meciul de la 0-1, Balaur trecând în minutul 8 în contul Iaşului al treilea autogol din acest sezon! Deschiderea rapidă a scorului a aruncat meciul în banal, până la pauză nemaiapărând vreo ocazie de gol sau vreun şut cadrat! Nici după odihnă spectacolul nu şi-a făcut loc, repriza a doua arzând doar trei minute. În minutul 65, la trei minute după un şut mai de Doamne-ajută a lui Kizito, Iaşul a desenat frumos şi a dus scorul la 2-0, iar în minutul 67 Voduţ a demonstrat încă o dată că moldovenii mai au mult de lucru pentru ca defensiva lor să se ridice la nivelul aşteptat. Până la final, meciul a avut mulţi nervi, nu şi faze importante, Iaşul ştiind să conserve rezultatul.

 

Antohi cere sprijin de la CJ

 

^ Preşedintele Comitetului Director al CSM Politehnica, Leonida Antohi, a cerut sprijin de la Consiliul Judeţean Iaşi. “Banii de la Fotbal Hebdo nu au venit, aşa că, foarte probabil, trebuie să ne descurcăm tot din resursele noastre. Consiliul Local Iaşi a alocat în acest an fonduri importante sportului ieşean, iar Consiliul Judeţean – niciun leu. La Judeţ sunt oameni care conştientizează importanţa sportului, aşteptăm sprijin şi de la ei”. ^ Oaspeţii au acuzat vehement mai multe decizii ale arbitrilor. Ilfovenii au cerut în minutul 43 eliminarea directă a lui Pedro, care l-a lovit violent, cu gheata în figură, pe ex-ieşeanul Novac, jucătorul gazdelor având circumstanţa atenuantă a faptului că nu l-a văzut pe adversar. În minutul 47, Tiago, aflat în careu, a avut o poziţie ciudată a mâinilor la un duel cu Popadiuc, posibilul contact cu mingea însemnând henţ şi, implicit, penalty. Fără dubii a fost faza din minutul 65, când Cristea a fost în ofsaid înainte ca Jo să înscrie. ^ În startul actului doi, “secundul” Eugen Trică a fost certat vehement de Stoican, care, suspendat, a văzut meciul din spatele băncii de rezerve a gazdelor. “Principalul” i-a reproşat asistentului său că nu strigă suficient la jucători, pentru a-i mobiliza şi a le da indicaţii. ^ Fost jucător la CSM în sezonul trecut, Răuţă a fost rezervă la oaspeţi. ^ Primul meci al etapei: Juventus Bucureşti – FC Botoşani 0-2 (0-1). Buş (’30), Roman (’76);

 

 

Declaraţiile tehnicienilor

Eugen Trică: “A fost o victorie meritată, generată de determinarea jucătorilor, după un meci cu un consum mare. Am muncit mult şi am câştigat. La golul doi al nostru s-a mai jucat cinci minute după ofsaid! Mergem la Botoşani să câştigăm. Voi crede mereu în play-off”.

Claudiu Niculescu: “Nu am jucat grozav, însă nu meritam să pierdem. Au fost cel puţin trei greşeli de arbitraj grave în defavoarea noastră: Pedro nu a fost eliminat, henţul lui Tiago în careu nu a fost sancţionat, iar la golul doi nu s-a semnalizat un ofsaid. Niciodată nu mă refer la arbitraj, însă în aceste condiţii, nu aveam cum să obţinem vreun punct”.

Comentarii