Zeci de oferte pentru medicii ieşeni, la târgul de joburi de la Casa de Cultură a Studenților (FOTO-VIDEO)

sâmbătă, 08 aprilie 2017, 12:50
1 MIN

Zeci de companii din domeniul medical caută astăzi, 8 aprilie, la Iaşi, personal medical pentru joburi în străinătate sau în ţară. Medici specialişti, medici rezidenţi, dentişti, medici de familie, asistenţi medicali, fizioterapuţi, moaşe şi cadre medicale auxiliare îşi pot găsi la acest târg un loc de muncă bine plătit. Cel mai mare târg de recrutare în domeniul medical din România are loc la Casa de Cultură a Studenţilor până la ora 16.

Printre centrele medicale prezente la târg se numără Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi, Policlinica „Dorna Medical”, dar și Rețeaua Privată de Sănătate „Regina Maria”. Ca în fiecare an, personalul medical este foarte căutat şi de spitalele din Europa, motiv pentru care recrutorii internaționali sunt prezenți şi de această dată la Iași, ofertele venind din partea spitalelor şi clinicilor din Germania, Suedia, Danemarca şi Marea Britanie, dar şi din Ţările Nordice.

Dacă în ţară salariul unui medic resident este în jur de 2.000 de lei, în Anglia acesta este de 1.500 de euro. Un asistent ajunge să câştige peste 2.000 de euro, dacă cunoaște bine limba engleză şi are experienţă. Societatea „Dorna Medical” este prezentă la târg pentru a recruta oncologi, stomatologi, ORL-işti şi medici pe medicină internă. Boca Roman, managerul prezent la târg, spune că are, pentru cadrele medicale care doresc să se mute la Vatra Dornei, opt posturi bine plătite, pentru debutanţi salariul începând de la 1.000 de euro.

Comentarii