Zilele Româno-Iordaniene au debutat la UMF cu premierea Prinţesei Muna Al Hussein

„Românii au grijă să aducă educaţia şi practica împreună în vederea evoluţiei şi soluţionării problemelor”, a spus prinţesa la decernarea titlului de doctor honoris causa.

vineri, 14 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Zilele Româno-Iordaniene au debutat la UMF cu premierea Prinţesei Muna Al Hussein

Zeci de iordanieni absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie s-au întors ieri în oraşul studenţiei lor. Aula „G.E. Palade” găzduieşte până mâine Zilele Româno-Iordaniene, desfăşurate sub înaltul patronaj al Prinţesei Muna Al Hussein, eveniment menit să consolideze relaţiile dintre cele două ţări.

Cu acest prilej, prinţesa Iordaniei a primit titlul de doctor honoris causa din partea Senatului UMF, pentru a-i onora activitatea direcţionată asupra îmbunătăţirii asistenţei medicale. „Tradiţia recunoaşterii contribuţiilor ştiinţifice şi culturale, a proclamării şi promovării valorilor academice este menirea unei Universităţi. Prestigioasa activitate a Alteţei Sale Prinţesa Muna poate fi caracterizată prin sintagma: în folosul comunităţii, prin creşterea nivelului de calitate al sistemului de sănătate. Această ceremonie de primire în cadrul comunităţii academice ieşene, care ne onorează, nu este doar un moment solemn şi emoţionant, ci şi o premisă pentru dezvoltarea fructuoasei colaborări deja existente în domeniul educaţiei şi al asistenţei medicale între Iordania şi România”, a subliniat rectorul Vasile Astărăstoae. Prinţesa Muna s-a declarat onorată că a primit acest titlu din partea uneia dintre instituţiile cu tradiţie în domeniul medical şi încântată de faptul că este în România pentru a doua oară. „Misiunea instituţiilor de acest gen, de a forma profesionişti care să facă diferenţa în lume, e un lucru pe care ţările noastre îl au în comun. Românii au grijă să aducă educaţia şi practica împreună în vederea evoluţiei şi soluţionării problemelor. Şi Iordania se mişcă în această direcţie”, a precizat prinţesa. La festivitatea de decernare, dar şi la deschiderea Congresului Româno-Iordanian de Medicină şi Farmacie, au participat Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe, şi Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. „Sunt onorat că această acţiune continuă şi că nu se opreşte după o încercare sau două; este deja o tradiţie. Cred că aceasta este cea mai bună cale de a consolida relaţiile, de a colabora şi de a face schimb de informaţii, care să ne folosească de ambele părţi”, a menţionat Arafat. 

 

 

 

Comentarii