De Business

Punem punctul pe știi

Comanescu se apuca de legumicultura

marți, 24 august 2004, 23:00
2 MIN
 Comanescu se apuca de legumicultura

Constantin Comanescu, patronul Remat, se pregateste sa devina legumicultor. Intr-o conferinta de presa, acesta a prezentat planul sau de reabilitarea a serelor Dancu, pe care le-a achizitionat la inceputul verii. „Vreau ca iesenii sa manince legume din serele Dancu” – a declarat acesta. In acest moment, serele, care se afla in paragina, se desfasoara pe 36 de hectare. Din sere nu a mai ramas mai nimic. Pamintul este amestecat cu sticla sparta, iar prin conductele ce alimentau odata serele nu a mai curs apa de dinainte de „89, iar acum sint toate sparte si trebuie refacute.
Ca sa le puna pe picioare, Comanescu a demarat deja lucrari de pregatire a terenului. Solul din sere este curatat de resturi vegetale si de sticla si a tevilor stricate ce vor fi inlocuite. „Pentru ca toate cheltuielile cu intretinerea sa fie cit mai mici, incalzirea se va face cu ajutorul unei centrale proprii. Mai mult, apa nu va mai fi preluata de la Rajac, ci se vor sapa citeva puturi in vecinatatea serelor. Investitiile pentru pregatirea terenbului sint estimate la 500 de milioane de lei pentru fiecare hectar” – a mentionat Constantin Comanescu. Pentru inceput vor fi reabilitate doar citeva sere, iar mai apoi pentru alte investitii si pentru productie se vor intocmi proiecte de finantare Sapard. Comanescu a cumparat serele de la Fisc anul acesta, in mai, cu 15 miliarde de lei. Omul de afaceri nu este insa proprietarul celor 36 de hectare pe care le au serele. Terenul apartine Agentiei Domeniilor Statului, institutie care nu poate sa le vinda, ci doar sa il concesioneze, cum s-a intimplat in acest caz. (C. STOIAN)

Comentarii