Cum va poate ajuta un broker de credite

miercuri, 19 martie 2008, 15:21
3 MIN
 Cum va poate ajuta un broker de credite

Practic, un broker ofera atit consultanta si se ocupa de actele necesare unui credit, cit si sustine imprumutul in fata bancii, impreuna cu beneficiarul acestuia. In afara de avantajul de a avea la dispozitie, intr-un singur loc si in acelasi timp, mai multe oferte actuale ale bancilor pentru alegerea unui credit de casa, apelind la serviciile unui broker poti sa iti faci o imagine mult mai relevanta cu privire la conditiile impuse, astfel incit sa poti alege cea mai buna varianta. Aceasta deoarece broker-ul nu ofera doar informatiile care pot fi obtinute de la banca, ci ajuta in acelasi timp beneficiarul sa inteleaga mult mai clar informatiile din contract. Astfel, pot fi eliminate temerile legate de necunostinta unor anumiti termeni financiari sau chichitele cu privire la dobinda sau comisionaele practicate si care, de cele mai multe ori, nu sint precizate cu exactitate inca de la inceput.
Dupa cum sustine Anamaria Rotar, Chief Operating Officer la „Kiwi Finance", compania de consultanta la care aceasta lucreaza ofera clientilor si asistenta gratuita in privinta problemelor juridice, notariale sau de alta natura, in special in cazul creditelor garantate cu ipoteca si a celor imobiliare. „Uneori, pentru intocmirea actelor de garantare este nevoie de proceduri speciale, de acte ce pot fi obtinute destul de greu, din cauza birocratiei, de la diverse institutii. Noi dispunem de experienta de peste cinci ani in domeniu si de personal specializat care poate rezolva rapid astfel de situatii. Acesta este, de altfel, un atu principal al companiei noastre fata de alte firme de brokeraj", a explicat Anamaria Rotar pe pagina de internet a „Ghiseului Bancar".
In aceste conditii, unele persoane s-ar putea gindi ca un credit luat de la broker este mai scump decit un imprumut mediat direct la banca. Insa, potrivit oficialilor din domeniu, costurile sint aceleasi in ambele situatii. Si aceasta pentru ca brokerul nu ia nici un fel de comision de la beneficiar, ci doar de la institutia de credit. „Ginditi-va ca banca primeste clientul de-a gata, un beneficiar pentru care institutia nu a trebuit sa cheltuie bani prin deschiderea de sucursale unde sa vina clientul. In plus, aceasta nu a fost obligata sa angajeze noi consilieri bancari care sa discute cu clientul si sa-l consilieze. Din acest motiv, bancile platesc un comision brokerilor pentru noii clienti", a explicat Cornel Marian, Investment Director la „Oresa Venture" Romania, fondul de investitii care a investit trei milioane de euro in relansarea „Kiwi Finance", fosta Gemini Capital Consult, dupa cum se specifica pe site-ul „Ghiseului Bancar". Mai mult, banca cistiga si prin faptul ca primeste dosare de creditare cu un grad de aprobare mai mare, intrucit acestea au trecut deja prin filtrul broker-ului. Procentul de aprobare in cazul „Kiwi Finance" este de peste 80 de procente, potrivit Anei Maria Rotar, ceea ce inseamna ca patru din cinci persoane care au solicitat un credit li s-a si aprobat. Asadar, in conditiile mentionate, clientul scuteste timp si poate alege cea mai buna oferta de creditare din piata, alaturi de consultanta de specialitate, iar banca isi sporeste cistigurile prin faptul ca atrage noi beneficiari. (Cristina ORHEANU)

Comentarii