Carne tocata doar in fata clientului

marți, 30 ianuarie 2001, 00:00
1 MIN
 Carne tocata doar in fata clientului

Printr-un ordin al Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, Directia Sanitar-Veterinara Botosani va interzice incepind de astazi comercializarea carnii tocate catre populatie. Sub incidenta ordinului ministerial intra si societatile care detin abatoare, fabrici ori carmangerii precum si persoanele care desfasoara activitati in hala de carne. Reprezentantii MAAP doresc ca prin interzicerea acestui tip de comert sa previna imbolnavirea populatiei avind in vedere ca nu de putine ori s-a constatat ca pentru obtinerea carnii tocate macelarii folosesc ingrediente modificate organoleptic. "Comerciantii vor trebui sa faca amestecul de carne in fata clientului singura carne tocata care poate fi vinduta refrigerata fiind pasta de mici. Aceasta are o perioada de garantie de numai 24 de ore si va putea fi fabricata numai daca cei care vind sint autorizati special sanitar veterinar. Este interzisa obtinerea de carne tocata daca in prealabil materia prima a fost congelata sau decongelata," a spus Constantin Ciobanu, purtator de cuvint in cadrul Directiei Sanitar-Veterinare Botosani. Deocamdata medicii veterinari vor trece la confiscarea carnii tocate pina in momentul in care MAAP va aduce la cunostinta DSV si amenzile ce vor fi aplicate in cazul in care ordinul ministerial nu va fi respectat. (D.V.)

Comentarii