S-au stabilit centrele de admitere in licee

luni, 09 aprilie 2001, 23:00
3 MIN
 S-au stabilit centrele de admitere in licee

Consiliul de Administratie din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Suceava a stabilit centrele de admitere in licee si scoli profesionale pentru anul scolar 2001-2002. La nivelul judetului vor fi 14 centre de admitere si 22 de unitati scolare arondate. Municipiul Suceava va avea doar doua centre de admitere, la Colegiul National "Stefan cel Mare" si la Grupul Scolar Economic "Dimitrie Cantemir". Pe linga acestea, s-au mai stabilit ca fiind centre de admitere in judet, Seminarul Teologic Dumbraveni, Colegiul National "Nicu Gane" Falticeni, Grupul Scolar Agricol Falticeni, Colegiul National "Eudoxiu Hurmuzachi" Radauti, Grupul Scolar "Latcu Voda" Siret, Grupul Scolar Solca, Grupul Scolar "Alexandru cel Bun" Gura Humorului, Colegiul National "Dragos Voda" Cimpulung Moldovenesc, Grupul Scolar Silvic Cimpulung Moldovenesc, Colegiul Militar "Stefan cel Mare" Cimpulung Moldovenesc, Grupul Scolar Vatra Dornei si Grupul Scolar Brosteni.
Inscrierea pentru examenul de admitere in invatamintul liceal se poate face in primii doi ani de la absolvirea gimnaziului, daca la data inceperii anului scolar elevul nu a depasit virsta de 18 ani. Se pot inscrie numai elevii care au dobindit certificatul de capacitate. Media de la examenul de capacitate are o pondere de 75%, iar media de absolvire a claselor V-VIII de 25% , in calculul mediei finale. Unitatile de invatamint gimnazial vor elibera o singura adeverinta care sa ateste media, adeverinta ce va purta semnatura directorului si stampila unitatii scolare si va fi prezentata in original la inscrierea in liceu. Inscrierea elevilor se va face pe transe de medii, in 5 etape, fiecare etapa fiind de cite doua zile, cu cite o zi de pauza intre ele. In prima etapa vor participa la inscriere absolventii care au media de admitere cuprinsa intre 9 si 10, in a doua etapa cei cu media de admitere cuprinsa intre 8 si 8,99, in a treia etapa cei cu media de admitere cuprinsa intre 7 si 7,99, in a patra etapa cei cu media de admitere cuprinsa intre 6 si 6,99, iar in a cincea etapa cei cu media de admitere cuprinsa intre 5 si 5,99. Pentru absolventii invatamintului gimnazial care nu au promovat examenul de capacitate, admiterea in scoli profesionale se face dupa incheierea celor 5 etape, pe locurile ramase libere, in ordinea descrescatoare a mediilor de absolvire a claselor V-VIII. In functie de ocuparea numarului de locuri din planul de scolarizare al fiecarei unitati, admiterea se poate incheia dupa mai putine etape. Unitatile scolare au obligatia de a afisa la sediul propriu si la sediul centrului de inscriere la care sint arondate, la sfirsitul fiecarei zile de inscriere, numarul elevilor inscrisi si mediile de admitere ale acestora. Toate centrele de examen vor fi dotate cu calculatoare legate in retea pentru a realiza centralizarea rapida a situatiilor de la inscrierea din toate unitatile scolare.
Pentru liceele din filiera vocationala (profilul sportiv, militar, teologic, artistic) se vor organiza, inainte de inceperea primei etape generale de inscriere, probe de aptitudini, iar aprecierea acestor probe se va face prin note. Liceele sau clasele cu predare bilingva vor organiza un test de verificare a cunostintelor de limba, test ce va fi apreciat pe baza de calificativ, <admis> sau <respins>. (Cristina VIU)

Comentarii