Meditatia, intilnirea cu Sufletul sufletului nostru

vineri, 05 noiembrie 2010, 16:10
2 MIN
 Meditatia, intilnirea cu Sufletul sufletului nostru

Meditatia este o stare greu de tradus in cuvinte. In general, anumite fenomene considerate "paranormale" sint greu de explicat, ele trebuie traite. Din aceasta categorie face parte si meditatia, care este considerata a fi iubirea sinelui individual cu Sinele Suprem, Dumnezeu.

Cind mintea poate fi concentrata intr-un simplu loc si gindurile dispar, se poate atinge starea de meditatie. Rugaciunea Inimii poate fi comparata cu meditatia care realizeaza focalizarea mintii in spatiul inimii.

Cind focalizarea mintii poate fi neintrerupta pentru o perioada de timp, se realizeaza cel mai inalt stadiu in meditatie. Reusind sa controlam mecanismul gindirii, putem atinge pacea interioara. A-ti schimba gindirea este ca si cum ti-ai schimba modul de viata. In toate religiile sint nelipsite rugaciunile. In goana noastra dupa bunastare si confort, rugaciunile se transforma in cereri, de multe ori cerem realizarea unor dorinte care sint legate de planul material. Rugaciunea este calea spontana catre Spiritul Divin. Prin rugaciune nu putem negocia cu Univesul. Rugaciunile sint ofrande din iubire.

Transformind "cererea" in ofranda, viata noastra spirituala va capata noi dimensiuni. Rugaciunea obisnuita este doar inceputul mediatiei, este primul pas pentru aflarea linistii interioare. Multe tehnici de meditatie incep printr-o rugaciune-binecuvintare catre toate fiintele, stihiile, care se indreapta mental in cele patru zari.

Contemplarea naturii, a cerului, indiferent de anotimp, poate fi un prim pas pentru atingerea starii de meditatie. De aceea majoritatea manastirilor crestine sau budiste au fost construite in mijlocul unor peisaje de vis. Meditatia este un moment de solitudine, o intilnire cu noi insine si Sufletul sufletului nostru, Dumnezeu. (Eugeniu RADULESCU, www.bioenergoterapia.ro)

Comentarii