Usturoiul nu micsoreaza colesterolul?

vineri, 02 martie 2007, 17:00
1 MIN
 Usturoiul nu micsoreaza colesterolul?

Usturoiul nu face prea multe pentru colesterol. Este concluzia  unui dintre cele mai riguroase studii asupra usturoiului si a suplimentelor pe baza de usturoi. Folosit in sandviciuri, pilule sau pudra, aceasta planta puternic mirositoare nu are nici un efect asupra colesterolului.

„Daca usturoiul ar avea o sansa sa functioneze, studiile ar releva-o", spune cercetatorul Christopher Gardner, profesor asistent la universitatea de medicina din Stanford.

Usutroiul este un vechi remediu popular pentru tratarea diferitor boli, incluzind bolile de inima, cancer, infectii si muscaturi de tintari Cercetarile stiintifice au avut rezultate diferite. Daca unele studii sugereaza ca usturoiul ar putea ajuta pe cei cu probleme digestive si cancere la prostata sau ar putea reduce presiunea singelui si reducerea nivelului colesterolului, alte studii nu au gasit nici un beneficiu.

Beneficiile asupra sanatatii vin de la alicin, o substanta continuta in usturoi, care apare atunci cind usturoiul este taiat sau strivit. In testele de laborator, poate fi aplicata direct pe celule si a dovedit ca poate preveni marirea colesterolului. Dar beneficiile directe asupra corpului a alicinului pot fi diluate atunci cind usturoiul este mincat.

Rezultatele cercetarilor lui Gardner au fost dezamagitoare dar a spus ca este totusi posibil ca usturoiul sa poata imbunatati colesterolul cind este mincat in cantitati mari de persoanele cu probleme severe. (NewsIn)

Comentarii