Doi cu basca, trei cu pasca

luni, 05 aprilie 2010, 14:39
3 MIN
 Doi cu basca, trei cu pasca

* Hristos a inviat! Speram ca v-a fost bine, ca v-ati simtit minunat si ca nu v-ati aflat printre cei prezentati la televizor, carora medicii le scoteau mielul si ouale din git cu ranga, dupa ghiftuiala de duminica. Iata ca putem vedea binele pina si din criza: anul asta chiar a scazut numarul intoxicatiilor de Pasti! Insa preferam sa ne oprim aici cu comentariile pe marginea acestui subiect: banuim ca si dumneavoastra v-ati saturat de cite oua rosii ati vazut la televizor, in ultimele zile, si de citi iepurasi v-au topait pe ecrane. Chiar, de curiozitate: ce treaba are iepurasul cu Invierea si cu Pastele? Sa zicem ca puiul ar fi OK, are legatura cu evenimentul, fiindca iese din ou, dar iepurasul? Dumneavoastra ati vopsit iepurasi, saptamina trecuta? Duminica, la masa, cu familia, ati ciocnit, cumva, iepurasi? Apare, cumva, in Noul Testament, vreo referire la aceste rozatoare? Iepurasii fac oua? Noi stiam ca fac doar cacareze mici. Povestea iepurasului e pagina si n-are nici o legatura cu Invierea Mintuitorului, ci doar cu primavara, animalul fiind considerat un fel de simbol al fertilitatii. Pesemne ca de-aia a si fost ales drept personaj principal in reclamele la bateriile Duracell: fiindca e de neoprit! Dar, iata, iepurasul cel zglobiu, urecheat si iute, a devenit agent comercial pentru toti imbuibatii de corporatisti: "Iepurasul va aduce o oferta speciala de Pasti!". Iepurasul se poate minca, blanita lui se poate folosi, din codita lui se fac niste elegante, rafinate si distinse brelocuri (sau se poate atirna la antena masinii, sa fluture), dar de adus, nu poate aduce altceva decit cacareze. Sa n-ajungem vremurile in care nici dintr-alea nu vom mai gasi!

* A propos de ofertele pe baza de rozatoare: nu stim altii cum sint, dar joi a fost 1 aprilie, Ziua Pacalelilor, acea zi din fiecare an in care puteti iesi in evidenta, puteti straluci, va puteti inconjura de aura omului de spirit. Pe 1 aprilie ati putut dovedi semenilor din jur ca, desi stati mai prost cu materia, fiind criza, spiritul v-a ramas nestirbit… Va pricepeti sa pacaliti in ocazii dintr-astea, cind e nevoie, sau nu va iese nici o farsa mai inspirata decit "Gica, te cauta la telefon!", ori "Esti descheiat la prohab, ha!"? Va pacalesc toti sau ii puteti face pe toti sa se oftice, de necaz ca n-au nici o putere asupra dumneavoastra? Iata testul:

1) Care e personajul din snoave si cimilituri, reputat pentru pacalelile sale?

a) Pacala; b) Tindala; c) Budala; d) Catalin Voicu; e) Ion Iliescu.

2) Numiti un joc pentru copii, al carui scop este sa-i pacalesti pe ceilalti:

a) Pacalici; b) Tindalici; c) Fotbal; d) Alba-neagra; e) Jocul la bursa.

3) Ce pacaleala ati trage unei fiinte apropiate si foarte iubite?

a) "Draga mea, azi nu ti-am luat nici o floare!"; b) "Scumpo, azi n-am facut piata!"; c) "Viata mea, azi n-am mai trecut pe la magazinul de bijuterii!"; d) "Iepuras iubit, azi nu te mai trimit dupa bere!"; e) "Giuvaer indispensabil, te-am inselat!".

4) Ce pacaleala ati trage unei fiinte defel apropiate si nu prea iubite?

a) Cablul electric prins de clanta usii; b) Galeata cu acid pe cantul aceleiasi usi; c) Uraniu imbogatit strecurat in poseta; d) Femela de "Vaduva Neagra" strecurata in buzunar; e) Laxative in cafea, puse inainte ca persoana respectiva sa plece cu un tren aglomerat / sa participe la o sedinta lunga, de maxima importanta pentru cariera ei / sa iasa in larg cu barca, la mare, alaturi de iubirea vietii sale.

5) Respectiva fiinta defel apropiata si mai putin iubita a supravietuit?

a) Da; b) Nu; c) Asa si-asa; d) Partial; e) Altceva; precizati ce anume.

6) Pe 1 aprilie ati stat la masa cu familia. Cineva a sunat la usa; toti au sarit sa vada cine-i. Ati ramas singur, cu farfuria de ciorba a soacrei. Ce i-ati pus in ea?

a) Niste piine la inmuiat, stiind ca batrina nu prea mai are dinti; b) Niste ardei iute, boia, piper, zece linguri de sare, praf de curatat etc; c) Nu-i mai puneti nimic, fiindca e gustoasa asa; d) Patrunjel verde; e) Putin patrunjel verde de Paris.

* Simtul pacalelii vine din nastere, sta in ADN; daca ati ajuns la concluzia ca nu sinteti multumit de pacalelile efectuate pe 1 aprilie, va recomandam o scurta bibliografie: "Pacala – snoave populare", "Invatati pacalitul fara profesor", "Adevarul despre Revolutia Romana" etc.

Comentarii