Mobilier stradal vandalizat

joi, 11 martie 2010, 22:32
2 MIN
 Mobilier stradal vandalizat

Daca in toamna trecuta se furau crizantemele de pe spatiile verzi, acum pe langa banci si cosuri, sunt distruse corpurile din beton care au constituit suport pentru crizanteme. Povestea se repeta in fiecare primavara, iar unii botosaneni sustin ca lucratorii municipalitatii si politistii comunitari ar trebui sa fie mai mult in teren pentru descurajarea celor care distrug mobilierul stradal. "Oamenii acestia trebuie sa fie mult mai prezenti pe strazi. Pentru ca altfel, in fiecare primavara vor fi cheltuite sume importante pentru schimbarea mobilierului care va tine doar cateva luni", a declarat consilierul Miluta Timofti.

Si viceprimarul Florin Ghiorghita a recunoscut ca sunt foarte multe probleme in privinta mobilierului stradal. Oficialul a spus ca a constatat ca multe banci din zona unde botosanenii joaca sah in parc sunt distruse. "Toti dau vina pe tineri, dar exact bancile de langa mesele lor sunt distruse. E pacat", a precizat viceprimarul Florin Ghiorghita. Potrivit acestuia, in fiecare primavara se cheltuiesc cel putin 50.000 de lei pentru efectuarea de reparatii la mobilierul stradal. La aceasta suma se adauga inca 50.000 de lei pentru achizitionarea de banci noi si tot atat pentru cosuri stradale. Potrivit legii, municipalitatea nu poate derula activitate de productie, astfel ca trebuie sa organizeze licitatie pentru banci si cosuri.

Primaria se plange de lipsa politistilor comunitari

Anul trecut, 84 de botosaneni au fost sanctionati pentru distrugerea domeniului public, 41 primind amenzi in valoare de 9.300 de lei, iar 43 avertisment scris. Potrivit celor precizate de Ioan Onutu, directorul Politiei Comunitare, saptamana trecuta o persoana a fost amendata cu 200 de lei, dupa ce a fost prinsa smulgand un cos din Parcul "Eminescu".

"Nu cred ca ne-ar ajunge 500 de politisti comunitari sa punem langa fiecare banca, langa fiecare cos. Ar trebui ca legea sa fie mult mai dura pentru cei care gresesc. Daca s-ar lua bani de la cei care gresesc, nu ar fi asa de multe distrugeri", a mai precizat Florin Ghiorghita. La Botosani sunt 123 de politisti comunitari, dintre care 87 fac patrulari pe strazi.

 

Sursa: Monitorul de Botosani

Comentarii