3X Simion +2

miercuri, 17 iulie 2002, 23:00
2 MIN
 3X Simion +2

Dupa ce marti, in indepartatul oras de la poalele muntilor Urali, trei pugilisti romani au obtinut viza pentru medalii – este vorba de Sorin Tanasie (48 kg), Waldemar Cucereanu (54 kg) si Dorel Simion (67 kg), ieri dupa-amiaza alti doi reprezentanti ai echipei de soc condusa de Francisc Vastag au trecut de focul sferturilor si ambii poarta numele de Simion, alaturindu-se lui Dorel pe podiumul competitiei. Este vorba, in primul rind, de fratele mai mare al lui Dorel, Marian, care l-a pulverizat, pur si simplu, pe reprezentantul Belarus, Andrei Mihailov, fara a avea mai nevoie mai mult de o repriza si jumatate. Pentru Marian, ultimul obstacol serios inaintea titlului continental la categoria 71 kg , este reprezentat de rusul Andrei Misin, vicecampion european acum doi ani la Tampere si invins de Simion la Mondialele de anul trecut. Misin l-a invins clar (decizie 28-18) pe campionul european la 67 kg, turcul Bülent Ülüsöy si, pentru toti cei prezenti la aceasta competitie este clar ca semifinala Simion – Misin reprezinta, de fapt, finala categoriei. In cealalta semifinala se vor intilni Ivan Gaivan (R. Moldova) si Lukasz Wilaszek (Germania).
Tinarul Viorel Simion (nici o legatura de rudenie cu membrii celebrului clan!) a dispus, prin abandon dictat de arbitru, in rundul 3, de germanul Thomas Papp si va juca, in semifinale, cu reprezentantul Azerbaidjanului, Sahim Imranov, care l-a depasit pe croatul Jetis Bajrami. Se poate prevedea, la categoria 57 kg, o finala intre Viorel al nostru si experimentatul pugilist rus Raimkul Malahbekov (de doua ori campion mondial, in 1995 si 1997 si campion european in 1993!), daca acesta va trece de georgianul Konstantin Kupatadze.
Din nefericire, nu putem sa-l adaugam acestui cvintet si pe Lucian Bute (75 kg), care, dupa ce l-a invins pe Gaidarbek Gaidarbekov (singurul rus care n-a ajuns in semifinale!) parea favoritul categoriei. In fata ungurului Karoly Balczay, un boxer cu un gabarit net superior, galateanul a deceptionat, pierzind la puncte, 34-21. De remarcat faptul ca Balczay a fost eliminat, la CE de acum patru ani, de la Minsk, in primul tur, de un boxer roman, Adrian Diaconu, la categ. 71 kg.
Astazi si miine vor avea loc cele doua gale semifinale. In prima dintre ele, vor evolua cei trei pugilisti romani calificati din gala de marti: Sorin Tanasie (48 kg), cu basarabeanul Viaceslav Goian, Waldermar Cucereanu (54 kg), cu boxerul din Belarus Havaji Hatigov, si Dorel Simion (67 kg), cu ucraineanul Aleksandrov Bokalo.
Dintre cei 48 de semifinalisti, 11 sint din Rusia, cite 5 din Romania, Franta si Ucraina si cite trei din R. Moldova si Bulgaria. (Nic. G)

Comentarii