A decis pierderea inchizatorilor

luni, 17 decembrie 2007, 21:52
3 MIN
 A decis pierderea inchizatorilor

In ciuda unui teren inghetat, care putea sa induca un fotbal pe directia neaos-heirupista, meciul dintre Universitatea Craiova si Politehnica Iasi a avut interesante tuse tactice, generate de duelul dintre un italian sadea, Napoli, si un fan al scolii peninsulare, Popa.

Primul a incercat sa surprinda prin introducerea in primul "11" a unui trio ofensiv, cu Wobay (mutat pe dreapta) si Costea la sustinerea lui Baird. Raspunsul Iasului a venit prin plasarea a doi inchizatori, Milea si Ilie, in fata liniei defensive, L. Munteanu actionind mai avansat, pe o linie care-i mai cuprindea pe Buta si Miclea. Mutarea moldovenilor a fost inspirata, cei doi mijlocasi defensivi amintiti, impreuna cu stoperii, reusind sa acopere perfect momentele in care Costea si Wobay ii dominau pe Homei si Kalai.

Inspiratia lui Popa a mers si in momentul primei schimbari. Dupa ce a linistit iuresul gazdelor, antrenorul oaspetilor a aruncat in lupta al doilea virf si l-a trecut pe polivalentul Ilie in zona dreapta. Gazdele au fost surprinse de aceasta mutare, intercalarea lui Adi Ilie in atac, intr-o zona noua, si gradul de libertate suplimentar primit de Cernoch generind primul gol.

Din nefericire pentru moldoveni, toate planurile au fost date peste cap de eliminarea stupida si usoara a lui Milea, din prelungirile primei reprize. Acest lucru i-a silit pe oaspeti sa renunte in actul doi la un virf si sa treaca la modulul "4-4-1", Buta fiind retras fundas dreapta, Ilie revenind in centrul liniei mediane si Sfirlea aparind mijlocas stinga.

Pe un teren greu, superioritatea numerica si retragerea Iasului a generat cresterea treptata a presiunii craiovene, jocul curgind intr-un singur sens, mai ales dupa ce Ilie, care s-a simtit foarte rau la pauza, a capotat definitiv. A fost momentul in care si gradul de inspiratie a lui Popa a disparut, tehnicianul iesean mizind pe greoiul Mijin ca ultima solutie de substitutie desi, de exemplu, un Tincu, chiar daca are un profil mai ofensiv, s-ar fi pretat mult mai bine la duelurile cu Lutu, olteanul care a schimbat fata jocului Universitatii.

Drept urmare, in ultima jumatate de ora, cind s-a intrezarit de ce salariile anuale ale craiovenilor cuprind sase cifre iar la oaspeti a inceput sa se simta din plin absenta lui Bilba, Silvasan si Naidin, Universitatea a reusit sa intoarca rezultatul, golul decisiv picind, ca de obicei pentru Poli, dupa minutul 80.

Gruparea din Copou a intrat in vacanta imediat dupa meci, sarbatorile gasind-o deasupra "liniei rosii" a clasamentului. Pentru a o conserva macar la finele campionatului, acum, mai important ca niciodata, Politehnica trebuie sa se organizeze si sa se intareasca serios in aceasta iarna. (Ovidiu MINEA)

Poli-catalog

Branet (6,5) – citeva momente inspirate.

Homei (4,5) – nu i-a facut fata lui Costea.

Ciobanu (6) – fara erori mari.

Onut (6) – a luptat mult.

Kalai (5) – pus in citeva rinduri in dificultate de Wobay.

Milea (4) – trebuia sa fie mai atent la faza in care a fost eliminat, fiind evident faptul ca arbitrul il vina.

Ilie (7) – exact in defensiva, a centrat decisiv la golul Iasului, dupa o cursa buna.

Buta (5) – l-a scapat pe Mitchell din marcaj la primul gol.

L. Munteanu (5) – a acoperit terenul doar prin prezenta, nu si prin joc.

Miclea (5) – din nou, a ratat o ocazie importanta.

Cernoch (7) – a fost exact la singura oportunitate pe care a avut-o, concretizind-o.

Palimaru (5) – a muncit mult, fara nici un efect concret.

Sfirlea (5,5) – harnic.

Mijin (4,5) – greoi.

Comentarii