Al treilea divort

luni, 27 august 2012, 22:00
4 MIN
 Al treilea divort

Al treilea mariaj dintre antrenorul Ionut Popa si Iasul fotbalistic se va destrama cu mult timp inainte de termen. Contractul dintre parti, care trebuia sa se incheie in vara lui 2014, va fi reziliat astazi pe cale amiabila dupa ce ieri, la sfarsitul mai multor runde de negocieri, s-a ajuns la redactarea unei ciorne a actului de incetare a colaborarii. Tehnicianul, care avea dreptul sa incaseze salariile pana la sfarsitul turului in caz de demitere, a acceptat sa renunte la o parte din bani si a acceptat esalonarea platii restului sumei compensatorii in trei transe. Pentru a ascunde adevaratele motive ale despartirii (conducerea se teme de reactia publicului, care, in majoritate covarsitoare il sustine pe antrenor si apreciaza jocul peste asteptari practicat de echipa in primele etape), Popa e obligat sa nu dea nicio declaratie legata de club dupa ruperea acordului; in caz contrar el trebuie sa returneze banii pe care-i va incasa.

Bazandu-se pe surse si pe marturii ale unor persoane implicate direct in evenimentele din ultima perioada, "Ziarul de Iasi" a aflat culisele divortului. Practic, totul este rezultatul ruperii relatiei dintre Popa si primarul Iasului, Gheorghe Nichita si a inexistentei unei persoane care sa refaca relatia dintre cei doi. Fractura a aparut cu putin timp inainte de startul sezonului. Suparat pe faptul ca edilul-sef nu s-a tinut de cuvant in vara si nu a asigurat aducerea celor patru jucatori de valoare promisi (fotbalistii achizitionati nu intrau in aceasta categorie), Popa a plecat de la echipa cu doua zile inainte de startul sezonului, el revenind chiar inaintea partidei cu Otelul. Gestul l-a deranjat pe primar, care a incercat demiterea antrenorului dupa jocul cu galatenii. Cum juristii nu au gasit o formula care sa garanteze faptul ca tehnicianul putea sa nu primeasca toate salariile pana la sfarsitul turului, colaborarea a mers in virtutea inertiei. Asta in ciuda faptului ca presedintele Florin Prunea, care inca de la venirea in Copou a incercat sa-si aduca un antrenor apropiat, batuse palma cu Liviu Ciobotariu. Apoi, incercarile lui Ionut Popa de reconciliere cu primarul s-au soldat cu esecuri, edilul-sef, in al carui anturaj nu exista niciun sustinator a antrenorului, nereusind sa treaca peste orgoliul personal. Primind in mod repetat semnale ca nu este agreat si sustinut, Popa a mers mai departe, in speranta ca eventualele rezultate pozitive il vor face pe Nichita sa-si schimbe atitudinea. Cum acest lucru nu s-a intamplat nici dupa remiza din curtea campioanei, CFR Cluj, pe fondul frustrarii pierderii jocului de duminica, cu Pandurii, Popa a spus public faptul ca e dispus sa-si rezilieze contractul daca el este piedica pentru sustinerea echipei. Anuntul a picat ca o manusa pentru sefii CSMS. Dupa esecul cu gorjenii, Prunea si Nichita au pus la punct strategia debarasarii de antrenor, care a fost chemat ieri dimineata la discutii legate de despartire. Asta chiar daca varianta dorita de inlocuire, Ciobotariu si cea de rezerva, Isaila, picasera, primul batand palma cu Severinul, al doilea cu FCM Targu Mures. Cum Tibor Selymes si Viorel Moldovan, cu care s-a mai discutat in trecut, nu au mai fost luati in calcul, pe tapet au fost puse mai multe variante, intre care Viorel Hizo, Marian Bondrea, Ion Viorel, Alin Artimon, Cristi Popovici, aseara, la ora inchiderii editiei, nefiind nimic batut in cuie.

 

Declaratii oficiale

Florin Prunea: "Imi pare rau ca domnul Popa a dorit sa plece. Eu am apreciat munca depusa de dansul si, din punctul meu de vedere, l-am sprijinit cat am putut. Despre relatia dansului cu domnul primar nu am ce comenta".

Ionut Popa: "Imi pare enorm de rau ca nu am fost inteles. Raman la parerea ca puteam face o echipa tare cu 3-4 jucatori de valoare. Daca eram dorit, propunerea mea de reziliere nici nu era luata in seama. Domnului primar ii transmit doar ca prietenii adevarati sunt cei ce iti spun in fata ce gandesc, nu cei care iti spun mereu ca ai dreptate. Le multumesc jucatorilor si suporterilor pentru tot ceea ce au facut".

Gheorghe Nichita: "Nu comentez nimic legat de Ionut Popa!"

 

"Ciobi" preia CS Turnu Severin

Tehnicianul Liviu Ciobotariu a declarat, ieri, agentiei MEDIAFAX, ca va semna un contract cu gruparea CS Turnu Severin, avand drept obiectiv salvarea de la retrogradare a formatiei. "Astazi m-am inteles cu cei de la Turnu Severin si maine urmeaza sa semnez contractul si sa incep munca. Obiectivul este bineinteles salvarea de la retrogradare si cred in el pentru ca alfel nu m-as fi angajat la o astfel de munca daca nu as fi crezut. Cunosc echipa destul de bine si nu cred ca deocamdata vom mai avea nevoie de intariri pentru a ne realiza obiectivul, poate in pauza de iarna", a declarat Ciobotariu. Gruparea din Turnu Severin a anuntat, ieri, ca antrenorul Marian Bondrea a fost destituit de la conducerea tehnica a echipei, din cauza rezultatelor slabe.

Comentarii