Alte stiri

miercuri, 25 aprilie 2001, 23:00
4 MIN
 Alte stiri

Reprezentativa de tineret a Romaniei a invins, miercuri, cu scorul de 2-0 (1-0), selectionata similara a Slovaciei, intr-o partida amicala disputata pe stadionul din Poiana Cimpina. Golurile intilniri au fost inscrise de atacantul Claudiu Dragan, in minutele 41 si 51.
Hagi vrea sa ramina antrenor la Galatasaray
Gica Hagi a declarat, intr-un interviu aparut ieri in cotidianul "Turkiye", ca este dispus sa accepte postul de antrenor secund al echipei Galatasaray. Hagi a afirmat ca nu doreste sa plece de la Galatasaray, adaugind ca ar fi de acord sa devina asistentul lui Mircea Lucescu la conducerea tehnica a formatiei turce. Jucatorul roman a afirmat ca ar dori sa preia functia de antrenor principal al lui Galatasaray, dar, in cazul in care acest lucru se va intimpla, va avea nevoie de o perioada de 5 ani pentru a forma o echipa cum isi doreste. "Daca in perioada asta infrastructura echipei mi se va incredinta mie, vom obtine performante mai mari decit cele realizate pina in prezent", a sustinut fotbalistul roman.
Rangers a renuntat la Gilca
Clubul soctian Glasgow Rangers si-a manifestat intentia de a-l transfera pe mijlocasul francez de la Bastia, Pierre Yves-Andre, dupa ce a renuntat la aducerea romanului Costel Gilca de la Espanyol. "Andre este jucatorul care ne intereseaza in cel mai inalt grad si va trebui sa depunem toate eforturile pentru a-l aduce la echipa din vara. In ceea ce-l priveste pe Gilca, l-am urmarit in citeva partide ale lui Espanyol si am ajuns la concluzia ca nu este atit de bun pe cit sint actualii componenti ai lotului lui Rangers. E foarte simplu: romanul nu va juca pe Ibrox Park", a mentionat antrenorul echipei din Glasgow, Dick Advocaat. Pentru Gilca se pare ca au aparut insa noi oferte tentante de la Chelsea si West Ham United.
Jigau a luat argintul la CE de haltere
Halterofilul roman Adrian Jigau a devenit, la Trecin, vicecampion european la categoria 56 de kilograme, el reusind sa ridice in total 267,5 kilograme. Titlul european a fost cistigat de sportivul turc Halil Mutlu, care a reusit o performnata de 302,5 kilograme. Mutlu a stabilit si un nou record mondial la stilul smuls, ridicind 168 de kilograme. Marioara Munteanu s-a clasat pe locul al cincilea la categoria 53 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene, cu un total de 172,5 kilograme, proba fiind cistigata turcoiaca Emine Bilgin.
Alin Stoica a obtinut cetatenia belgiana
Mijlocasul roman al echipei Anderlecht Bruxelles, Alin Stoica, a obtinut cetatenia belgiana si va fi considerat jucator comunitar. Stoica evolueaza, de cinci ani la formatia din Bruxelles, unde a fost transferat de la Steaua. "Alin Stoica, despre care multi cred ca va fi un nou Hagi, este considerat drept unul dintre cei mai tehnici jucatori din campionatul Belgiei", a notat agentia de presa "Onefootball", notind ca obtinerea de catre Stoica a statutului de fotbalist comunitar este un mare avantaj, atit pentru mijlocasul roman, cit si pentru clubul sau. "Noul statut al lui Stoica ii va ridica acestuia cota pe piata transferurilor. Este probabil ca acum responsabilii cluburilor europene vor fi mult mai tentati sa-l achizitioneze pe fotbalistul roman", a mentionat "Onefootball".
Ne-au batut belarusoaicele
Echipa de Cupa Federatiei a Romaniei a fost invinsa, marti, la Murcia (Spania), cu scorul de 2-1, de reprezentativa Belarusului, intr-o partida din Grupa I a Zonei Euro-Africane.Din grupa Romaniei mai fac parte, alaturi de Belarus, reprezentativele Marii Britanii si Suediei. Echipa Romaniei, formata din Edina Gallovits, Ioana Gaspar si Raluca Ciochina si antrenata de Florenta Mihai, va intilni, miercuri, Marea Britanie. Echipele participante la turneul de la Murcia au fost impartite in patru grupe a cite patru echipe, sistemul de joc fiind fiecare cu fiecare. Cele patru formatii cistigatoare ale grupelor se vor califica in semifinale. Finalistele vor accede in playoff-ul pentru calificarea in Grupa Mondiala a competitiei.
Umiliti de Germania
Echipa nationala "under 16" a Romaniei a fost invinsa cu 8-2 de reprezentativa similara a Germaniei, la Campionatul European, care se disputa in Anglia! In celalalt meci din grupa grupa A, Spania a intrecut Belgia cu 5-0. Ramasa fara nici o sansa de a se mai califica in sferturile de finala ale Europenelor, romanii vor juca astazi in ultimul meci cu Belgia.
Japonia ne asteapta in sferturi
Echipa nationala feminina de tenis de masa a Romaniei s-a calificat in sferturile de finala ale Campionatelor Mondiale, care se disputa la Osaka, invingind cu 3-1 formatia Croatiei. In sferturile de finala, Romania va intilni echipa Japoniei, celelalte intilniri fiind China – Ungaria, Coreea de Sud – Singapore si Coreea de Nord – Taiwan.
Diploma de excelenta pentru Nadia
Ministrul Tineretului si Sportului, Georgiu Gingaras, i-a oferit, ieri, Nadiei Comaneci o diploma de excelenta si un trofeu pentru promovarea imaginii Romaniei, in cadrul unei festivitati organizate la hotelul Sport. Pe trofeul inminat fostei gimnaste era gravat urmatorul text: "Doamnei Nadia Comaneci – simbol al sportului romanesc – pentru promovarea imaginii si prestigiului Romaniei". "MTS a pornit actiunea de pretuire si recunoastere a marilor sportivi ai tarii. Sportul este cel mai eficient ambasador al Romaniei, iar prin sport sintem, deja, integrati in Europa. Nadia este pentru noi un exemplu de viata, un adevarat simbol. Numele Romaniei este legat de cel al Nadiei si invers", a declarat Gingaras.
Dragomir a cazut patru locuri
Jucatoarea romana de tenis Ruxandra Dragomir se afla pe locul 50 in clasamentul WTA, cu un total de 643 de puncte. Dragomir a pierdut patru locuri in ierarhia mondiala feminina, fata de saptamina trecuta, in timp ce Catalina Cristea ocupa locul 159, cu 181 de puncte. Primele locuri ale clasamentului WTA sint ocupate, in ordine, de elvetianca Martina Hingis, americancele Venus Williams, Lindsay Davenport, Jennifer Capriati, Monica Seles, Serena Williams, frantuzoiaca Amelie Mauresmo, sud-africana Amanda Coetzer, spaniola Conchita Martinez si rusoiaca Elena Dementieva.

Comentarii