Andante, andante!

miercuri, 06 iunie 2007, 23:14
3 MIN
 Andante, andante!

Romania: Lobont – Contra, Goian, Tamas, Rat – Codrea (’80 – Plesan), Chivu – Fl. Petre (’75 – Nicolita), Mutu, Zicu (’60 – Rosu) – Marica. Selectioner: Victor Piturca.
Slovenia: Handanovic – Ilic, Mavric, Morec, Jokic (’84 – Filekovic)  – Komac, Vrsic, Zlogar (’79 – Sukalo), N. Ceh  – Lavric, Birsa (’55 – Novakovic). Selectioner: Matjaz Kek.
Arbitri: A. Yefet – S. Shtaif, D. Karasikov (Israel).
Cartonase galbene: Contra, Tamas  / Jokic, Mavric, Vrsic, Zlogar, Novakovic
1-0, min. 40: centrare inalta a lui Codrea de pe dreapta, Mutu se inalta si inscrie de linga fundasul Mavric.
2-0, min. 71: corner executat de Mutu de pe partea stinga, voleu cu pamintul al lui Contra de la 18 metri, lateral dreapta, care-l surprinde pe portarul sloven.
In fata unui stadion umplut pe mai bine de jumatate (dezinteresul timisorenilor fata de echipa nationala il poate explica – nu insa si condamna – doar Ionut Lupescu!), tricolorii au avut un start furibund, soldat cu verticalizarea subtila a lui Tamas pentru Mutu (secunda 15!), atacantul florentin scapind spre poarta, dar sutul acestuia a fost parat de Handanovic. Inca o ocazie a lui Mutu si meciul s-a calmat subit, amintind izbitor de prima repriza de la Celje, cu romani derutati de aglomerarile centrale ale slovenilor.
Multa vreme nu s-a intimplat mai nimic in prima repriza, doar lovitura de cap in bara transversala a lui Goian incalzind peluzele banatene (’30). In finalul reprizei, tricolorii ridica putin tempoul de andante in care au jucat majoritatea timpului, imediat dupa golul lui Mutu, Romania mai avind doua oportunitati de a majora scorul, prin Marica.
Numai ca, spre deosebire de partida din Slovenia, elevii lui Piturca au continuat si in repriza secunda acelasi joc lent, fara vigoare, de vina fiind, poate, si oboseala sfirsitului de sezon. Au reusit sa inscrie golul din min. 71, printr-o executie surprinzatoare si oarecum norocoasa a lui Contra. Aceasta reusita a fost un veritabil gol al linistii, deoarece in min. 50 era cit pe ce sa fie 1-1, urmare a unei pase neatente in aparare a lui Goian, de care Komac n-a putut profita din cauza unei preluari de incepator. Pe final, doar ambitia lui Marica de a marca a trezit, cit de cit jocul tricolorilor, dar atacantul din Ucraina a fost neinspirat, avind si ghinion. Cit despre sloveni, au cedat total dupa golul lui Contra, toata lumea asteptind finalul meciului si al sezonului international.
Dupa aceasta dubla cu Slovenia, Romania si-a atins obiectivul (sase puncte din sase), dar calificarea nu este rezolvata. Va urma o toamna infernala, cu intilniri grele contra Belarus (in deplasare), Olandei (acasa) si Bulgariei (deplasare). De-abia dupa aceste intilniri, vom sti daca echipa Romaniei va merge in Austria si Elvetia.

Bulgarii se tin scai
In minutul 5 al partidei Bulgaria – Belarus, lovitura de teatru! Aleksandr Hleb a fost faultat in careu de Ivankov, arbitrul islandez Kristinn Johansson a acordat penalty si Vasiliuk a transformat. Cosmarul bulgarilor si bucuria de la distanta a romanilor n-a durat mult, intrucit Martin Petrov a egalat in min. 10, din lovitura libera, iar Ciavdar Iankov a preluat conducerea cu cinci minute inainte de finalul primei reprize. In partea secunda, bulgarii au dominat copios, dar n-au mai reusit sa inscrie, scorul final fiind 2-1 pentru gazde. In celalalt meci al grupei, Albania a invins in deplasare cu 3-0, echipa Luxemburgului, prin golurile marcate de Skela (’25) si Kapllani (’36, ’72).
Urmatoarele meciuri (8 septembrie): Belarus – Romania, Olanda – Bulgaria, Luxemburg – Slovenia.

Clasamentul grupei G
1. Romania 7 5 2 0  14-4 17
2. Bulgaria 7 4 3 0  11-4 15
3. Olanda 6 4 2 0  8-2 14
4. Albania 7 2 3 2  8-6 9
5. Belarus 7 2 1 4  10-15 7
6. Slovenia 7 1 1 5  5-12 4
7. Luxemb. 7 0 0 7  1-14 0

Comentarii