Apararea, din nou fara scut

marți, 03 noiembrie 1998, 00:00
2 MIN
 Apararea, din nou fara scut

Ianul va anunta noutatile din lotul lui Poli miercuri
Poli Iasi a ratat un nou prilej de a arata tarii intregi ca gindurile de promovare sint acoperite de fapte. Chiar daca nu a pierdut, demonstrarea totala a fortei echipei trebuia sa fie, asa cum isi dora toata lumea, victoria sub Timpa in fata unui "satelit" al FC-ului, Metrom ICIM. Egalul consfintit la final inseamna astfel o noua aminare a confirmarii totale.
Pe ansamblu iesenii au facut un joc destul de bun chiar daca in comparatie cu ceea ce se realizeaza la antrenamente drumul este lung. Punctul nevralgic al "alb-albastrilor" a fost din nou apararea, in fata unui Stoian pe care se pare ca l-a parasit norocul dar si inspiratia, Petrache dezamagindu-l total pe Ion Moldovan, dupa cum a spus tehnicianul iesean la conferinta de presa, iar Abalasei nerevenindu-si la forma sa optima. Liberoul Popescu a avut un randament bun, el facind unul dintre cele mai reusite meciuri ale sale de cind a venit la Iasi, iar daca la golul doi era plasat mai in spate si ar fi reparat greseala lui Petrache ar fi devenit fara probleme omul zilei la Poli. Ca de obicei, Bordeanu nu a ratat prilejul de a-si etala calitatile, o ordonare mai migaloasa a jocului sau fiind insa necesara.
Trecind la linia mediana, lui Botan i s-a acordat de tribuna brasoveana titlul de "ratangiul meciului", excelentele sale patrunderi individuale care sparg apararile adverse nefiind aproape niciodata urmate de finalizare, chiar in situatii de manual, singur cu portarul. Cotan a avut din nou o evolutie mai mult defenisva reusind spargerea multor atacuri ale gazdelor insa neplusind prea mult in ofensiva. Pe dreapta Manole nu si-a gasit inca pasii aratati in debutul sezonului care-l recomandau ca una din cele mai bune achizitii, nici inlocuitorul sau Stoica neplusind prea mult. Pe stinga Tiron nu a impresionat nici el. Cele mai reusite prestatii in tabara oaspetilor le-au avut atacantii, si in special Puscas. Din pacate seria buna a lui Stancu se pare ca s-a intrerupt datorita unei accidentari, in minutul 20 atacantul iesean fiind calcat pe fata si inlocuit cu un alt ghinionist, Serban, care dupa o evolutie foarte buna de nici jumatate de ora a fost inlocuit el accidentindu-se grav si fiind inlocuit de un alt tinar promitator Ionescu care a avut citeva actiuni foarte bune in repriza secunda.
Per total, Poli nu a dezamagit dar nici nu a rupt inima tirgului remizind cu o echipa destul de incomoda in care insa singurul jucator care a etalat o valoare indubitabila a fost Streltov.
In alta ordine de idei, referindu-se la numele jucatorilor care vor fi adusi la Iasi pina miercuri atunci cind expira perioada intermediara de transferari, presedintele lui Poli, Vasile Ianul a cerut liniste spunind ca totul va fi secret pina atunci. (Ovidiu MINEA)

Comentarii