Asia recidiveaza

Subtitlu

luni, 14 iunie 2010, 23:00
1 MIN
 Asia recidiveaza

Japonia: Kawashima – Komano, Nakazawa, Tanaka, Nagatomo – Abe – Matsui (‘69 – Okazaki), Hasebe (cpt.) (’88 – Inamoto), Endo, Okubo (‘82 – Yano) – Honda. Antrenor: Takeshi Okada.

Camerun: Suleymanou – M’bia, N’koulou, Bassong, Assou-Ekotto – Makoun (‘76 – Geremi), Matip (’64 – Emana), Enoh Eyong – Eto’o (cpt), Webo, Choupo-Moting (‘76 – Idrissou). Antrenor: Paul Le Guen.

Cartonase galbene: Abe (‘90^2) – N’koulou (’72).

Arbitru: Olegario Beguerença (Portugalia).

1-0, min. 39: Honda, din careul mic, lateral stinga, dupa o centrare trimisa de pe dreapta de Matsui.

Cu un strop de viteza in plus, Japonia – Camerun a semanat in primul act cu Algeria – Slovenia, meci pe care l-am asemuit cu Alba Iulia – Pandurii. In intervalul amintit, fotbalul a respirat doar doua minute, cind Kawashima a parat sutul lui Eyong (’38) si la golul lui Honda, cazut imediat. Reusita a dat un ritm mai ridicat actului secund, in care africanii au cautat cu disperare, dar si cu putina luciditate, sa egaleze. Drept urmare, Kawashima a tremurat serios doar in doua rinduri: la sclipirea lui Eto’o, care a avut o actiune formidabila in minutul 50, l-a servit perfect pe Chopupo-Moting, insa acesta nu a gasit tinta si la sutul lui Mbia (’86), care a lovit bara de la circa 25 metri. Astfel, Japonia, care a replicat doar prin suturile lui Hasebe si Honda, a rasturnat calculele hirtiei si a intrat bine in Mondial.

Comentarii