Avertismentul generalului Iarna

luni, 23 noiembrie 1998, 00:00
2 MIN
 Avertismentul generalului Iarna

Week-endul fotbalistic care s-a incheiat a avut o vedeta incontestabila: generalul Iarna, cel care i-a taiat fumurile de dominatie mondiala lui Napoleon pe cimpiile nesfirsite ale Rusiei. Meciuri aminate, neprezentari cu duiumul, intirzieri la ora de incepere cu nemiluita, si, in plus, chinuri neostoite ale fotbalistilor, care patinau, schiau, se juleau, pe terenuri imposibile, numai cu gindul la meritata vacanta. Si daca, pentru divizionarele B, chinurile s-au incheiat, pentru fotbalistii de pe prima scena, vor mai fi doua etape dantesti, plus doua ture de Cupa, pentru echipele care au avut proasta inspiratie sa mai lupte si pentru acest trofeu.
Generalul Iarna l-a umilit pe Napoleon, ii chinuie de moarte pe fotbalisti, dar nu reuseste sa le scoata fumurile din nas, onor federalilor si conducatorilor de cluburi. Pentru dumnealor, fotbalul hibernal este o treaba placuta. E vremea bilantului, e vremea numararii fisicurilor verzulii si a inregimentarii lor bine ascunsa in banci. De aproape cinci ani se vorbeste despre reducerea numarului de echipe in prima divizie. Din doi in doi ani, se mai joaca iarna si etape din retur, din cauza calificarilor echipei nationale, pe care nu m-as mira ca fotbalistii din campionatul intern sa le blesteme. S-a spus ca divizia noastra nu justifica numarul de 18 echipe. Se vede si din clasament acest lucru, acolo unde in coada, s-au adunat patru team-uri nefericite, care nu pot tine pasul cu performanta. Sa spunem ca acest lucru conteaza mai putin: dar, cum ramine cu meciurile jucate pe viscol si pe zapada? Ce se intimpla daca un jucator se accidenteaza grav in asemenea conditii vitrege? Conducatorul de club poate fi linistit: gaseste altul, in timp ce bietul patinator sui-generis poate sa-si compromita cariera. Poate definitiv.
Dar, domnilor care urmaresc fotbalul din birouri bine incalzite putin le pasa. Ei vor vota, in permanenta, pentru pastrarea uriasei divizii de 18. Pentru ca este mult mai comod sa zimbesti reflectoarelor de pe scena principala, decit sa cinti in viscol si ninsoare.
Generalul Iarna a dat un nou semn: opriti aceasta nebunie! (Nic. G)

Comentarii