Bataie ca-n filme pe "Nena"

luni, 18 martie 2002, 00:00
3 MIN
 Bataie ca-n filme pe "Nena"

RATC: Dulcianu – Luiuz, C. Ilie, Voicu, P. Dragoi, Virlan – Padurariu, Catusanu, Agapi (’80 Tudorache) – Fieraru (’71 Boghean), Murgu (’90 Tesoi).Vaslui: Kajcsa – Medelet, Mauta, Ispas, Panait – Gnandt (’71 Sava), Teaca, Matei (’56 A. Popa), Goiceanu (’77 Bizu) – Anghel, Chivu.
Arbitri: I. Giuran; S. Stoianof, V. Bruna (toti din Constanta).
Cind vezi peste 3000 de oameni strigind intr-o arena micuta din toti rarunchii: "Iasul!" ti se furnica pielea. Probabil acelasi lucru l-a simtit si trupa vasluiana, garnisita din plin cu vedete, dar fara a arata de fel a echipa de fotbal. Singurele momente in care oaspetii au dominat cu autoritate meciul a fost ultimul sfert de ora a primei reprize cind suturile din careu ale lui Anghel (’36) si Chivu (’45) au fost respinse de Dulcianu; in plus, in minutul 38 Anghel a luftat iar citeva secunde mai tirziu Chivu, singur cu portarul advers, a tras "peste". In rest, a fost o lupta surda in care gazdele, incurajate din teren, au murit pe teren pentru a incasa prima de victorie de 3 milioane de lei (fata de 400 000, meniul saptaminal obisnuit) singurele momente in care iesenii i-au dat emotii lui Kajcsa, fiind suturile lui Virlan (’43) si C. Ilie (’50).
In ciuda unor incercari aparute si in timpul meciului, fitilul "butoiului cu pulbere" a fost aprins in minutul 2 al prelungirilor cind A. Popa a inscris, golul fiind anulat datorita semnalizarii asistentului Virgil Bruna, care a ridicat fanionul imediat dupa pasa plecata din piciorul lui Sava. Tot ce insemna vasluian din incinta arenei (in tribune a fost si o galerie "sportista" de 100 de oameni) a sprintat spre tusier care a fost urcat, la propriu, pe garduri. Stadionul iesean a devenit apoi un fel de "Olimpico" fara carabinieri, italienii si turcii fiind substituiti de ieseni si vasluieni. Lupta a continuat, Murgu a sarit in tribuna dupa ce a lovit un vasluian, iar arbitrul a tinut 8 minute de prelungire in locul celor 5 anuntate initial. De altfel, in ciuda faptului ca primul "galben" a aparut in minutul 64, starea de nervozitate
a fost evidenta, mai ales la oaspetii veniti cu masinile proprii la meci! Goiceanu s-a certat cu antrenorii proprii, Gnandt a trintit o sticla de apa minerala, nervos ca a fost schimbat, iar Mauta a scuipat spectatorii!
La cabine, pe fundalul sonor asigurat de o minifanfara, razboiul a continuat, la nivel declarativ.
Adrian Hirlab, antrenorul oaspetilor, a spus: "Gol valabil, tusierii au fost pe fata cu gazdele. Chiar daca astazi cistigam, tot Poli avea prima sansa la promovare , pentru ca sint alte interese in joc". Delegatul vasluienilor, Stelian Mladin, a anuntat ca va face memoriu la FRF, acuzind in afara arbitrajului si faptul ca presedintele CA al Poli Unirea, Gheorghe Nichita, a fost in vestiarul arbitrilor. "Stadionul este in administrarea regiei pe care o conduc asa ca era normal sa ma asigur ca nu exista nemultumiri" a replicat Nichita. In acest timp, "centralul" Giuran incerca sa linisteasca spiritele cerindu-le vasluienilor sa-l intrebe pe Porumboiu ce fel de om este. In acelasi timp, asistentul Bruna era convins de justetea deciziei sale, cerind o caseta cu inregistrarea meciului pentru a o folosi la Federatie, in cazul in care va fi convocat. pentru a avea argumente in fata FRF in ipoteza in care va fi judecat. Lucru foarte putin probabil de vreme ce se pare ca observatorul nemtean Toma i-a dat credit constanteanului. (Ovidiu MINEA)

Comentarii