Batalia pentru suprematie

sâmbătă, 14 februarie 1998, 00:00
2 MIN
 Batalia pentru suprematie

Prezenta Politehnicii Moldrom in fruntea celor mai bune echipe masculine de baschet din tara reprezinta o noutate. Implicit, acest loc doi obliga foarte mult echipa studentilor, care astazi se gasesc in postura de a juca in derby-ul etapei, la Sibiu, cu puternica echipa CSU Forest. Dupa trei partide dificile pe propriul teren, si doar una in deplasare (incununata cu o victorie tonifianta in compania bucurestenilor de la Erbasu Steaua), moldovenii se vor afla astazi in fata unui examen extrem de dificil. Echipa de pe Cibin a cistigat toate cele trei intilniri directe din campionatul trecut, si pleaca ca favorita certa, chiar daca moldovenii au acum o cu totul alta fata. In micuta sala din Sibiu (asemanatoare, oarecum, cu Sala Penicilina), iesenii vor trebui sa faca fata asaltului unei echipe care vrea sa demonstreze ca este cea mai forma la ora actuala. Cum principala arma a gazdelor a fost si va ramine reusita in aruncari de la distanta, moldovenii trebuie sa evite blocajele facute pentru Munteanu & Co daca vor sa se impuna. Si daca in precedenta disputa de la Sibiu iesenii au fost pur si simplu sufocati de presingul gazdelor, cu siguranta situatia va fi alta, pregatirea fizica excelenta a iesenilor putind intoarce roata.
Lotul gazdelor, pregatit de antrenorul Mircea Vulc, isi pastreaza de o buna perioada de timp formula de baza, in care, alaturi de jucatorii de lot national Alecu si Torday, se gasesc specialistii in aruncari de la distanta, Munteanu si Pelger, la care li se adauga un sirb, Bubanja, care, in doi ani, s-a integrat perfect in angrenajul echipei. Si pentru ca aminteam aici de continuitatea echipei sibiene, sa mai spunem ca, in vara, echilibrul a fost aproape de a se rupe, cind Elemer Torday a fost la un pas de a-si perfecta transferul la… Politehnica Moldrom Iasi.
In tabara oaspetilor, antrenamentele au continuat fara nici o pauza, dar antrenorul principal, Dragan Petricevic, este putin ingrijorat: "Baietii au afisat la antrenamente o stare de automultumire care poate fi foarte periculoasa. Sper sa ma fi inselat." Fara probleme de sanatate, lotul iesean a facut deplasarea la Sibiu cu speranta unei comportari mai mult decit onorabile. Totusi, chiar daca pare foarte greu, un succes pe malul Cibinului ar ridica cota Politehnicii Moldrom la valori nebanuite cu putin timp in urma. Asadar, suporterii isi pun mari sperante in evolutia urmatorilor jucatori: Zetu, Anghel, Popa, Gheorghiu, Doros, Sestopal, Moscalu, Burlacu, Vrinceanu, Murgoci, Mirisevschi si Savin. (Lucian M.)

Comentarii