Bolovan de un milion de euro

Subtitlu

miercuri, 08 octombrie 2008, 21:26
3 MIN
 Bolovan de un milion de euro

Mult asteptata sedinta a Consiliului de Administratie al FC Politehnica, programata aseara in Copou, a adus un singur rezultat concret: stabilirea cu precizie a datoriilor clubului, care ajung aproape de un milion de euro! Acestea provin din neachitarea contractelor jucatorilor incepind din luna august, unii avind restante chiar si din iulie, intirzieri la plata salariilor, a datoriilor catre stat si a celor catre terti. Desi s-a discutat aproape doua ore, la final nu s-au avansat decit promisiuni vagi, presedintele CA, Petru Radu, incercind sa minimalizeze dimensiunile necazurilor: "Ca peste tot, sint mici probleme, datoriile inscriindu-se in scadenta curenta. In citeva zile vom achita restantele urgente, iar saptamina viitoare – celelate datorii. Nu s-a stabilit exact citi bani putem stringe pentru ca fiecare actionar are planurile sale. Oricum, toti trebuie sa fim mult mai implicati, inclusiv Consiliul Local, care a facut mari eforturi si pina acum". Ca de obicei, cel care a spus lucrurilor pe nume, atit in timpul sedintei, cind s-a contrat cu unii membri ai CA, cit si la final a fost antrenorul Ionut Popa, care a plecat mai devreme din antrenament pentru a participa la intilnirea cu capii clubului. "Ma asteptam ca toate problemele sa se rezolve astazi! Macar cele legate de jucatori, ca de antrenori… Am inteles insa ca se va incerca sa se dea doar restantele pe o luna din cele trei existente fata de fotbalisti. Or, mie mi-e imposibil sa lucrez cu jucatori nemultumiti" a spus antrenorul care a afirmat ca Poli a putut juca meciul de la Urziceni doar dupa ce a achitat in ultima clipa o datorie de 5000 de euro fata de fostul ei jucator, Adi Toma! Mai trebuie spus ca cererea lui Popa ("Dati-mi 300 000 de euro sa aduc un virf, pentru ca stam doar in Tanasa dupa ce Bilba s-a accidentat!") a fost etichetata drept "o gluma" de Radu!

La sedinta a participat si primarul Iasului, Gheorghe Nichita, presedintele de onoare al clubului, care a declarat la final: "Situatia e delicata, clubul are aproape de un milion de euro datorii. Eu, prin CL, mi-am facut datoria, acum e rindul oamenilor de afaceri. Nu pot sa dau numai eu bani de la Primarie, pentru ca imi sare lumea in cap. Astept in continuare oameni de afaceri dornici sa se implice la echipa, insa se pare ca exista o problema la nivelul Iasului. Nu numai la fotbal ci si la celelalte ramuri". Nichita a recunoscut chiar ca exista riscul ca Poli sa treaca prin aceeasi situatie dificila legata de licentiere prin care clubul a trecut si anul trecut! Varianta a fost negata de Radu: "Nu cred ca se va ajunge aici. Daca va fi asa, voi spune si voi pleca de la club!".

Pentru creionarea mai clara a peisajului existent la virful Politehnicii, e suficient de amintit citeva elemente consumate aseara: citiva dintre anonimii membri ai CA au incercat inainte de sedinta sa ascunda ca au venit pentru sedinta, spunind ca ei doar cauta pe cineva(!!!), unul dintre actionari, Gheorghe Avram, de la DAS, a tras destul de serios de camera unei televiziuni locale, deranjat ca e filmat (!), tot el dind la final o declaratie care s-a batut cap in cap cu spusele lui Nichita si Radu: "Nu sint datorii de un milion de euro, cine v-a spus asa ceva? Platile nu se vor face in citeva zile, ci incepind de saptamina viitoare. Nu stiu cind se va ajunge la zi, nu vedeti ce situatie economica este acum!?".

Mai trebuie precizat faptul ca nici unul dintre jucatori nu a dorit sa dea declaratii.

Comentarii