Bomboana de pe coliva

duminică, 25 martie 2001, 23:00
5 MIN
 Bomboana de pe coliva

Poli: Mihalache – Maxinciuc (’47 Etcu), I. Serban (’28 Badarau), Moise (’23 Bodoga), Virlan – Soponariu, Medeleanu, Cl. Dumitru, Rupedeal – Capusa, Matinca. Fulgerul – Stefanescu – Pavel, Andrei, C. Petre, Angheluta, Poenaru – Fogarassy (’66 Balauru), Cristescu, Udrea (’60 Dobre) – Safta (’72 Burlan), Oprea.
Arbitru: V. Igna (Timisoara); M. Albon (Cluj), D. Iliescu (Craiova). Spectatori: 2000.
0-1, min. 11: Safta inscrie din careu;
0-2, min. 20: Oprea scapa singur si il invinge pe Mihalache;
0-3, min. 23: sut la coltul lung al lui Oprea;
1-3, min. 27: Rupedeal a reluat cu capul o centrare a lui Medeleanu;
2-3, min. 43: Capusa impinge mingea in plasa din apropierea portii;
2-4, min. 47: Oprea centreaza de pe stinga si Safta marcheaza din careu;
2-5, min. 79: corner executat de Poenaru, Cristescu reia cu capul.
Simbata, ora 10, 35: Fulgerul Bragadiru iese la incalzire. Poli nu apare. "Ce se intimpla?" se intreaba cei aproape 2000 de ieseni care au infruntat frigul, urcind in Copou. Pe terenul II, iesenii se incalzeau, momentul fiind regizat in semn de protest fata de conditiile oferite de conducere. La 10, 57, arbitrul Valentin Igna intra pe gazon si saluta publicul, alaturi de echipa oaspete. La 11,03, capitanul gazdelor, Ionel Serban isi face aparitia pe la intrarea de la peluza, sprinteaza catre arbitri, anuntind ca va fi urmat de coechipieri. In sfirsit, la 11.07 incepe meciul, iesenii adoptind o tinuta japoneza, cu banderole albe la brat.
Focul aprins de Claudiu Dumitru in minutul 3 este facut cu paie, Fulgerul punind rapid stapinire pe joc. Gaurile din defensiva gazdelor sint imense si Mihalache salveaza miraculos in trei minute consecutive in fata lui Safta (‘8, ‘9) si Pavel (’10). Au urmat cele trei goluri, scorul ajungind la 0-3 in min. 23. Sperantele date de finalul primei reprize sint naruite repede, la doua minute dupa pauza refacindu-se diferenta de doua goluri.
In minutul 49 Matinca reuseste o faza de zile mari insa rateaza stupid si Poli cade total, cei 5 juniori aflati pe teren nereusind sa faca uitate absentele. De fapt, Poli nu a putut trece de foaia de rezerve decit 3 jucatori de cimp, Petrache, accidentat, figurind doar cu numele. Mihalache mai salveaza de doua ori singur cu jucatorii adversi in fata (min. 52 – Oprea; min. 56 – Cristescu) insa este invins a cincea oara in minutul 79.
Lita si-a scris demisia
Antrenorul gazdelor Ioan "Lita" Dumitru (aplaudat de spectatori la scena deschisa), revenit la echipa dupa mai multe zile de absenta datorata problemelor de sanatate, a anuntat ca si-a depus demisia. "Impreuna cu secundul Emil Vladut ne-am scris demisiile. Conform contractului, trebuie sa mai stam la echipa 15 zile. In acest timp voi propune conducerii un plan de redresare si vreau sa am o discutie cu primarul Simirad de care am auzit ca este un om bun, insa dezinformat. Daca nu se va face nimic in acest interval, voi lua trei dintre jucatorii pe care i-am adus si voi pleca." Dupa toate probabilitatile, marti va fi o sedinta a CA in care se vor discuta aceste demisii. Despre meci, Lita a spus ca este normal sa aiba un asemenea deznodamint tinind cont de jucatorii pe care i-a avut la dispozitie. "Am 5 juniori care nu stiu daca joaca titulari prin judet. Lotul este foarte restrins". Cele mai mari probleme au fost in aparare in care au aparut o multime de improvizatii datorita absentei tuturor fundasilor la marcaj. S-a inceput cu virful Moise la marcaj, s-a continuat cu retragerea lui Claudiu Dumitru ca libero si aparitia ca fundasi centrali ai lui Soponariu si Bodoga, ambii virfuri de meserie! Trei dintre jucatorii lui Poli au venit in vacanta de la Fulgerul Bragadiru sau surata mai mare, Rocar. Daca Ionel Serban si Moise au dezamagit, fiind schimbati repede, Mihalache a tinut sa demonstreze ca bucurestenii s-au inselat. "A avut ghinion. Anul trecut il avea in fata pe Ungurianu de la Rocar si pe portarul cu care am promovat iar anul asta a venit Stefanescu, tot de la Rocar. Desi are talent, nu avea cum sa apere la noi, de asta i-am si dat drumul" a comentat situatia portarului iesean antrenorul oaspetilor, Imilian Serbanica, cel care in tinerete a jucat si la Poli. Tehnicianul oaspetilor a spus ca s-a temut foarte mult de meciul de simbata: "In Iasi nu am gasit locuri de cazare si am stat la Roman in acelasi hotel cu cei de la Mangalia, care mi-au spus ca Poli joaca excelent. Am venit totusi la victorie pentru ca am ajuns intr-o situatie delicata in clasament, iar etapa viitoare ne viziteaza Romanul. La Poli cred ca problemele sint de ordin mental". Si in tabara oaspetilor conditiile materiale nu sint pe masura asteptarilor, banii veniti de la Rocar imputinindu-se simtitor, lucru recunoscut si de antrenorul Serbanica si de mai multi jucatori care s-au chinuit sa-i dea cite 10 000 de lei unui suporter de-al lor venit cu fetita la meci pentru a se intoarce acasa cu trenul. De altfel, si delegatia oaspetilor a apelat pe linga un autobuz, si la un microbuz pentru a efectua deplasarea.
"M-am otravit dijeaba"
In clipa in care la stadion apare primarul Constantin Simirad (paradoxal, nimeni din conducerea FCM Poli nu a stat linga seful municipalitatii in prima repriza!), Safta (cumatrul lui Matinca) sparge gheata. Simirad este buimacit cind vede 0-3 pe tabela dupa dubla lui Oprea si paraseste stadionul in minutul 23, in urma unui telefon. Simirad, care a pierdut recitalul jucatorilor ieseni reapare la stadion in pauza si este luat la rost de un spectator de la tribuna 0: "La fotbal de ce nu dai bani? Uite cum a ajuns echipa!". Primarul, cu un ceai fierbinte, in fata, raspunde sugubat, aratind spre rever: "Banii ii am la mine!"
Observatorul FRF, G. Biziniche, bine dispus tot meciul in fata reportofonului pe care inregistra observatiile asupra arbitrajului, nu se abtine si ii spune lui Simirad: "Domnule primar, aduceti ghinion echipei astea!"
Dupa ce Fulgerul a inscris ultimul gol, Simirad, s-a ridicat, spunind: "M-am otravit dijeaba!" si a plecat. La fel faceau si spectatorii si cei din conducerea clubului. Fluierul de final a sunat ca un semnal izbavitor, desi minutele de prelungire aratate de Igna nu au fost respectate. (Ovidiu MINEA)

Comentarii