Brambureala federala

joi, 30 noiembrie 2000, 00:00
3 MIN
 Brambureala federala

Recunoscindu-si greseala, Federatia Romana de Rugby, prin vocea secretarului general Hagic Garabet, a dat cistig de cauza echipei iesene Poli-Agro-Romtelecom care, conform regulamentului, s-a calificat fara joc in faza urmatoare a Cupei Romaniei. Va reamintim ca, fara sa consulte clubul iesean, FRR a decis, la cererea echipei Grivita Bucuresti, sa amine meciul de cupa programat ieri, pe stadionul Nena, faxul trimis catre CS Poli, prin care se anunta decizia, ajungind abia miercuri, cu o zi inaintea disputarii partidei. Conform Regulamentului de Organizare a Activitatii in Rugby (ROAR), la art.31, litera B se specifica ca Federatia trebuie sa anunte cu cel putin zece zile inainte orice aminare a unei partide, care se va face numai cu acordul ambelor parti. In cazul nostru, Poli-Agro Romtelecom a fost pus in fata faptului implinit, FRR luind decizia de aminare a meciului fara sa consulte partea ieseana. In plus, de parca ar fi trimis felicitari pentru Craciun, federatia a expediat faxul spre Iasi exact in ajunul evenimentului sportiv. "Noi ne-am prezentat la stadion, ne-am dezechipat, dar Grivita nu a venit la meci. Am trimis la FRR o copie dupa faxul pe care ni l-a trimis la club, la care am anexat un memoriu in care precizam ca s-a incalcat regulamentul", a spus Victor Codreanu, explicindu-ne si cum au decurs in continuare evenimentele: "M-a sunat de la Bucuresti Hagic Garabet si, foarte politicos, si-a cerut scuze, mentionind ca, daca i-o cerem, le va exprima si in presa centrala si locala. Mi-a explicat ca Grivita nu a avut bani sa se deplaseze la Iasi si ca ar fi fost pacat ca un club de o asemenea traditie sa sfirseasca in acest mod. Garabet a precizat ca, daca noi o cerem, va da cistig de cauza clubului iesean. Apoi mi-a dat un alt telefon intrebindu-ma daca sintem de acord sa reprogramam meciul. Normal, interesul nostru este sa jucam si nu sa ne calificam cu orice pret, pentru ca o victorie fara lupta nu are nici o stralucire".
Deocamdata, clubul iesean nu a dat un raspuns secretarului general al federatiei, urmind sa fie consultat si Alexandru Gagea, directorul Romtelecom, sponsorul echipei. Oricum, FRR urmeaza sa trimita o scrisoare pe adresa CS Poli in care, "anexind" si scuzele de rigoare, va cere o reprogramare a meciului.
In alta ordine de idei, Cazacu, care a plecat in Italia in cautarea unei echipe, se pare ca este pe cale de a semna un contract cu o formatie din Parma. "Sotia lui Cazacu a fost pe la club si a cerut dezlegarea lui. Nu am nimic impotriva, insa Cazacu trebuie sa returneze tot ce a primit de cind echipa a fost preluata de Romtelecom, ca sa nu fim nevoiti sa apelam la grila", a mai spus Victor Codreanu.
Petru Vieru, singurul iesean membru in Biroul Federal, a fost extrem de revoltat la aflarea vestii ca meciul de cupa s-a aminat nejustificat. Primul impuls a fost sa telefoneze la Bucuresti, pentru a cere lamuriri. "Am vorbit cu Dumitru Mihalache, presedintele FRR si mi-a spus ca nu cunoaste problema si ca decizia s-a luat fara a fi instiintat. Am sunat apoi la Secretariatul General si am discutat cu Hagic Garabet si Florin Cimpeanu, care au recunoscut ca hotarirea le apartine, ca au facut o greseala, pe care tot ei o vor repara. Au cerut ca Poli-Agro Romtelecom sa faca o contestatie si-i va da meci cistigat cu 5-0. Am discutat si cu antrenorul federal Theodor Radulescu care, pina in toamna, a fost tehnicianul Grivitei. Acesta a motivat ca echipa nu a avut bani sa se deplaseze la Iasi. In schimb a propus sa vina Poli-Agro Romtelecom sa joace la Bucuresti, in acest caz Grivita obligindu-se sa achite transportul, masa si cazarea iesenilor pentru acest meci. Probabil clubul bucurestean s-a imbogatit peste noapte. Cert este ca FRR este in culpa deoarece nu a respectat regulamentele in vigoare", a precizat Petru Vieru, manager al SC Nena. (Leonard CANANAU)

Comentarii