Cazuti cu nasul in ceata. Iata cum au jucat iesenii aseara (GALERIE FOTO)

luni, 22 octombrie 2012, 22:56
4 MIN
 Cazuti cu nasul in ceata. Iata cum au jucat iesenii aseara (GALERIE FOTO)

CSMS: Irimia – Jovanovic, Tincu, Avramia, Mitrea – Keita (’46 – Ciucur), Milea (’65 – Tudor), Petrovic, Vladu – Onofras (’64 – Patulea), Herghelegiu. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Concordia: Nita – Belu, Leca, Ghionea, V. Cretu (’46 – Damian) – S. Paraschiv (’63 – Fl. Ilie) – Popovici, D. Stan (’70 – Ispir), Pana, Serediuc – Wellington. Antrenor: Ilie Stan.

Cartonase galbene: Ciucur (’79) – Ghionea (’53), Nita (’74), Ispir (’86).

Arbitri: P. Unimatan (Zalau) – M. Orbulet (Bucuresti), G. Stroe (Pitesti).

0-1, min. 62: Popovici il deschide pe stanga pe Serediuc, acesta trimite o diagonala spre coltul lung, Wellington, liber, inscriind de la bara a doua, din apropiere.

CSMS Iasi s-a umplut aseara de penibil! In ciuda optimismului etalat de oficialii clubului, iesenii nu numai ca nu au reusit sa depaseasca pe Concordia Chiajna, ci au cedat in fata unei trupe extrem de modeste.

Jocul a rezonat cu conditiile atmosferice (o ceata densa a pus chiar in pericol disputarea partidei) din primul pana in ultimul minut! In prima repriza, pigmentata din plin de gafe individuale si mingi aruncate la intamplare, mai ales din partea gazdelor, doar trei faze au iesit cu adevarat in evidenta: in minutul 20, Keita a scapat singur, a intarziat si a fost blocat, zece minute mai tarziu Popovici (singurul jucator de pe teren care a aratat ca are legatura cu fotbalul de Liga I) a lansat o racheta "sol-aer" ce a lovit transversala, iar in minutul 36 ezitantul Nita a respins in fata sutul lui Petrovic, din lovitura libera, insa Herghelegiu nu a reluat fericit, din pozitie ideala. Oaspetii au egalat imediat dupa odihna raportul ocaziilor mari, Belu nereusind sa-l invinga din careul mic pe Irimia in minutul 48. Nauceala gazdelor a devenit totala in minutul 62, cand Concordia a deschis scorul, dupa o faza la care a contribuit pana si abulicul Serediuc. Desi mai avea jumatate de ora la dispozitie pentru a intoarce soarta jocului, Iasul nu a avut reactia asteptata. O dominare sterila si o singura ocazie importanta, creata de Tudor in minutul 85, a fost tabloul neputintei iesene dupa 0-1.

Iasul pierde astfel un meci la capatul caruia partizanii reducerii numarului de echipe din Liga I au obtinut noi argumente solide pentru a-si sustine punctul de vedere iar criza din Copou atinge un nou maxim stagional.

Nervi multi in tribune

 

^ Spectatorii au cerut iarasi demisiile presedintelui Florin Prunea si a antrenorului Liviu Ciobotariu, atat pe parcursul jocului cat si la final. Cei doi au anuntat dupa partida ca nu demisioneaza. In plus, primarul Iasului, Gheorghe Nichita, a fost injurat de mai multi fani. Edilul a comentat situatia existenta la echipa, dupa joc: "Este clar ca lucrurile nu merg cum trebuie. Jucam prost, nu obtinem rezultate, lucru care ma fac sa sufar enorm. Le transmit celor care m-au injurat ca sufar mai mult decat ei! Eu am facut toate eforturile pentru fotbalul iesean. S-au uitat vremurile in care lumea se ruga ca sportul sa fie sustinut de primar si nimeni nu intindea niciun deget. Am facut eforturi uriase sa aducem nume cunoscute la Iasi, fosti internationali de renume, care si-au asumat responsabilitatea rezultatelor si au dat garantii ca vor duce echipa pe un drum bun. Ce vina am eu?" ^ Oficialii oaspetilor au cerut cu insistenta schimbarea fiului lui Ilie Stan, Daniel, care a avut o prestatie extrem de modesta. Mai mult, cativa dintre ilfovenii de la tribuna oficiala l-au contestat pe tehnician pe parcursul partidei. ^ Daca Liviu Ciobotariu a facut trimitere la calitatea modesta lotului, presedintele Florin Prunea, a pus placa sa obisnuita dupa joc: "E problema antrenorului ce spune, eu am incredere in aceasta echipa. Sunt multumit de joc si de munca depusa de antrenor si jucatori. Nu am ce sa le reprosez!". Seful executivului iesean a incheiat incurcand pana si numarul de puncte pe care echipa le are, el fiind corectat de un ziarist! "Nu am batut Chiajna, batem Vasluiul! Avem sase puncte (n.n. – cinci), muncim in continuare!"

 

Liviu Ciobotariu: "E greu sa obtii puncte cand ai atatea ocazii si nu inscrii. In prima repriza, am ratat prin Keita si Herghelegiu, apoi prin Tudor. Am dominat-o pe Chiajna cum nu am dominat nicio echipa de cand am venit eu la Iasi, insa nu am fost in stare sa o bagam in poarta. O sa ajungem sa cautam copii de la juniori, poate inscriu ei! Asa cum am mai spus, impactul cu divizia A este dur pentru unii jucatori, e distanta foarte mare intre Liga I si liga a II-a. Nu pot sa bag eu mingea in poarta. La Brasov abia au gasit mingea trimisa de noi in munti, plina de zapada. Acum, ati vazut ce s-a intamplat. Credem in continuare in sansa noastra".

Ilie Stan: "Am obtinut trei puncte meritate. Am castigat datorita unui plus de organizare si a unui dram de sansa. Am avut insa si noi cateva ocazii mari si o bara. Victoria a fost muncita si meritata. Pe Cretu l-am schimbat pentru ca a facut un gest urat dupa ce i-am reprosat ca a tras aiurea pe finalul primei reprize. La Chiajna punem accent pe disciplina".

Comentarii