CFR Citadin – Zimbru Chisinau 0-1

vineri, 16 februarie 2001, 00:00
2 MIN
 CFR Citadin – Zimbru Chisinau 0-1

Dupa amiaza, stadionul Tineretului a fost gazda unei intilniri atractive, CFR Citadin primind replica FC Zimbru Chisinau, campioana Republicii Moldova. Oaspetii de peste Prut au luat fata iesenilor inca de la sosirea in Iasi datorita jeepurilor si automobilelor Mercedes ale oficialilor care au insotit echipa ce a facut deplasarea cu un autocar "Neoplan", cum rar se vede pe la noi. Dupa ce au facut un tur al Iasului, "zimbrii" (care au avut si un cameraman ce a filmat meciul!), imbracati din cap pina in picioare in echipament "Puma", au incercat sa arate iesenilor de ce au avut un parcurs mai bun decit campioanele noastre in ultimele editii ale cupelor europene. Nu au reusit prea mult si datorita celor 6 absente notabile din tabara lor (intre care si citeva nedorite, doi fotbalisti de origine georgiana fiind opriti la granita datorita lipsei vizelor pe pasaport) dar si datorita unei replici foarte ambitioase, mult peste asteptari a gazdelor. Drept urmare singurul gol al partidei s-a inscris in ultimul minut al primei reprize cind Stavila, de departe cel mai bun jucator de pe teren, a deviat in poarta o centrare a lui Berco. Oaspetii au dominat mai mult pe finalul meciului cind au profitat de schimbarile masive facute de ieseni dar si de o cadere fizica a titularilor ramasi in teren insa scorul a ramas neschimbat. Asta in ciuda faptului ca "fratii" au beneficiat de un penalty (Ciobanu a parat sutul lui Boret) si au trimis o data balonul in bara. Merita notat faptul ca partida putea lua sfirsit in minutul 70 datorita intransigentei arbitrului Anton Helesteanu care l-a eliminat pe antrenorul oaspetilor, Alexandru Spiridon, ce-l injurase pe "cavaler" in urma unui banal aut. In ciuda rugamintilor de iertare facute chiar si de gazde (tatal arbitrului este presedintele ceferistilor!), Helesteanu a acordat trei minute de ragaz tehnicianului oaspetilor, care se asezase linga poarta proprie si nu a permis reluarea jocului decit atunci cind Spiridon a iesit din incinta arenei. La sfirsit, cei doi s-au impacat, Spiridon declarindu-se multumit si de joc. De mentionat ca la Zimbru, echipa sponsorizata de "Luk Oil", joaca trei ucraineni si ca Spridon si-ar dori si un roman, combinatia optima fiind, dupa parerea antrenorului, "un fotbalist cu inteligenta lui Raducan si vina lui Arhire". De mentionat ca in repriza a doua la oaspeti a evoluat si onesteanul Jercalau, aflat in probe.
Per total, spectacol deosebit de agreabil oferit celor aproape 100 de spectatori.
Formatiile: CFR Citadin – Sirbu – Anichitoaie, Bordianu, Pricop, Dragoi, Padurariu – Piersicanu, Olaru, Ilade – V. Petrache, Fieraru. Au mai jucat Ciobanu, S. Sava, C. Frunza, Gherman, Mladin, Hrib, Sandu Mihai.
Zimbru – Romanenco – Alexici, Telesnenco, Catensus, Culic, Boret, Gaelatev, Oprea, Berco, Stavila, Ciobotari. Au mai jucat Diaconu, Jercalau, Darie, Rusnac, Gavriliuc, Gusila, Tropanet.
Ambele partide s-au bucurat de un arbitraj impartial asigurat de C. Paraschiv si, respectiv, A. Helesteanu. (Ovidiu MINEA)

Comentarii