Cine mai merge pe mina europenelor?

luni, 11 octombrie 1999, 23:00
2 MIN
 Cine mai merge pe mina europenelor?

A mai ramas de disputat o singura runda din cadrul Cupei Mondiale la rugby, in urma careia 9 din cele 20 de formatii participante isi vor face bagajele. Din pacate, sint 99% sanse ca printre acestea sa se numere si Romania. Pentru a merge la baraj, romanii trebuie sa nu piarda vineri in fata Irlandei, intr-un meci care va avea loc pe stadionul "Lansdowne Road" din Dublin. Pentru reprezentantii frunzei de stejar este ultima sansa de a ramine in competitie, pentru ca varianta unei calificari din pozitia celei mai bine clasate echipe de pe locul 3 a cazut definitiv. Desi vor acumula tot o singura victorie, ca si Romania, selectionatele Canadei si Insulelor Samoa vor avea un esaveraj mai bun. Aceste echipe au facut parte din grupe care nu au avut in componenta Australia, Noua Zeelanda si Africa de Sud, scapind astfel de o infringere la scor. Cum acolo au mai fost Namibia si Japonia, cele mai slabe formatii de la Cupa Mondiala, e clar ca intre Canada si Samoa se va da batalia pentru unicul loc la baraj repartizat echipelor de pe locul 3. Acesta va reprezenta si singurul punct de interes al ultimei runde. Cel putin teoretic, surpriza ar mai fi posibila in intilnirile Franta – Fidji (mai mult) si Irlanda – Romania (mai putin). In ceea ce priveste sansele Romaniei, elocvent este faptul ca startul campionatului a fost fixat pentru 23 octombrie, iar o eventuala calificare la baraj ar da peste cap calculele federalilor. Daca vor repeta evolutia din meciul cu SUA, atunci tricolorii vor pierde la scor. Daca isi vor da seama ca nu mai au nimic de pierdut, atunci ei ar putea parasi aceasta editie a Cupei Mondiale cu fruntea sus. Demn de semnalat este faptul ca pina acum nu s-a inregistrat nici o surpriza, desi s-au disputat 20 de meciuri. Cum diferentele de valoare dintre echipe sint foarte mari, s-ar putea sa nu asistam la nici un rezultat care sa contrazica calculele hirtiei la aceasta editie a Cupei Mondiale.
Iata cum se prezinta situatia in cele 5 grupe:
Grupa A : 1.Africa de Sud 6 puncte, 2.Scotia 4, 3.Uruguay 4, 4.Spania 2; Grupa B : 1.Noua Zeelanda 6, 2.Anglia 4, 3.Tonga 4, 4.Italia 2; Grupa C : 1.Fidji 6, 2.Franta 6, 3.Canada 2, 4.Namibia 2; Grupa D : 1.Tara Galilor 6, 2.Samoa 4, 3.Argentina 4, 4.Japonia 2; Grupa E : 1.Australia 6, 2.Irlada 4, 3.Romania 4, 4.SUA 2.
Joi si vineri vor avea loc ultimele partide din grupe, dupa urmatorul program: Africa de Sud – Uruguay, Scotia – Spania, Noua Zeelanda – Italia, Anglia – Tonga, Canada – Namibia, Franta – Fidji, Tara Galilor – Samoa, Argentina – Japonia, Australia – Statele Unite, Irlanda – Romania. Echipele de pe primul loc se califica direct in sferturile de finala, celelalte trei locuri urmind a fi ocupate in urma unor jocuri de baraj. Se vor intilni ocupantele locurilor 2 din grupele B si C pe de o parte, respectiv A si D. In fine, locul 2 din Grupa E va juca impotriva celei mai bine clasate formatii de pe locul 3. (Daniel SIMION)

Comentarii