Cit de tare vor musca "ciinii"?

vineri, 05 mai 2000, 23:00
2 MIN
 Cit de tare vor musca "ciinii"?

Cu sase etape inainte de final, Dinamo Bucuresti conduce autoritar in clasamentul primei divizii la rugby, avansul de sase puncte in fata Stelei si Politehnicii Nena fiind practic imposibil de recuperat. Chiar daca, teoretic, dinamovistii mai pot fi ajunsi din urma de traditionalii lor rivali din Ghencea, dupa cum au jucat pina acum "cateii" nu pot rata un nou titlu. Acum aproape doua luni de zile, pe 11 martie, Dinamo era sa sufere singura sa infringere tocmai la Iasi. A fost o partida care va ramine multa vreme in amintirea microbistilor care au fost la stadion, gazdele pierzind pe propriile greseli. Atunci iesenii au ratat citeva lovituri de pedeapsa si o buna oportunitate in ultimul minut de joc, deci e de asteptat ca ei sa evolueze cu o mare dorinta de revansa astazi. Totusi, lucrurile stau cu totul altfel, iar echilibrul care a existat in partida tur nu prea are cum sa se repete in conditiile in care linia 1 a Politehnicii Nena este cirpita de antrenorul Verives. Avind doar trei jucatori valizi pentru acest compartiment, deosebit de important, tehnicianul iesean trebuie sa se roage ca nu cumva sa se mai accidenteze cineva. Cum punctul forte al dinamovistilor il reprezinta tocmai pachetul de inaintare, meciul de astazi se anunta inegal. Tinind seama si de declinul de forma aratat de ieseni la Birlad, in etapa precedenta, Dinamo porneste astazi favorita. Sperantele noastre se leaga de linia de treisferturi, de inspiratia lui Brezoianu si de siguranta lui Cuzic. Cu siguranta iesenii nu vor adopta pozitia mielului care asteapta sa fie taiat, insa nici usor nu le va fi. In celelalte trei meciuri din play-off, gazdele pornesc cu prima sansa. Echipele probabile:
Dinamo: Balan, Denci, Stan – Dragomir, Slusariuc – Tufa, Balasa, Simion – Iacob, Guranescu – Hildan, Lupu, Oprea, Ghioc – Dara. Antrenor – Mircea Paraschiv.
Poli Nena: Todirasc, Enachi, Afrasinei – Bas, Budisteanu – Chiriac, Ciubotaru, Matievschi – Nazarie, Cazacu – Ezaru, Brezoianu, Ursu, Manole – Cuzic. Antrenor – Constantin Verives. Partida va fi arbitrata de Ion Barnutiu (Cluj).
Celelalte partide din prima grupa valorica: R.C.Grivita – CSM Kirschbaum Sibiu (in tur, 3-20), Universitatea Remin Baia Mare – Rulmentul Birlad (3-20), Steaua – Universitatea Cluj (14-27). (Daniel SIMION)

Comentarii