Conducere de tot risul

joi, 15 iulie 2010, 22:12
3 MIN
 Conducere de tot risul

Zicala cu pestele care se strica de la cap isi are acoperire din plin la Politehnica. Retrogradarea la finalul unui sezon in care aproape toata lumea a tras de echipa ieseana sa ramina in elita nu a fost o lectie suficienta pentru capii gruparii din Copou. Desi a transferat in intersezon doi noi conducatori, Grigore Sichitiu si Alexandru Dobrin, care au suplimentat echipa de conducere de la nivelul Ligii I, formata din Cristi Starica si Pavel Hodea, Poli nu reuseste sa contabilizeze decit esecuri dureroase. Ultimul este ratarea promovarii la masa verde, International Curtea de Arges anuntind ieri, oficial, ca, desi a negociat intens cu Sichitiu, a cedat locul in Liga I echipei Pandurii Tirgu Jiu. Formularea oficiala este retragerea din campionat a argesenilor, de care profita prima echipa clasata sub linie in sezonul trecut, insa in lumea fotbalului se vorbeste despre negocieri clare, cistigate de gorjeni. Pierderea unei sanse uriase de continuare a activitatii in Liga I se adauga impotentei legata de convingerea jucatorilor importanti care au activat in sezonul trecut de a continua sa joace in Copou, de neputinta de a se debarasa de jucatorii nedoriti precum si de imobilismul de pe piata transferurilor. Reamintim, pina acum au plecat deja de la Poli 13 jucatori (A. Ionescu, Onicas, G. Paun, Plesca, Negru, Miclea, Badea, Marc, Cr. Constantin, Buta, Bersnjak, Pecnik, Mihajlov), ati sapte (Viveiros, Ignatov, Nogo, Lamine, Bujor, Straut si Bratu) fiind cu bagajele facute; in aceeasi situatie este si L. Munteanu, in ciuda anunturilor oficiale, Bilba urmind a ramine, desi nu este dorit. In ceea ce priveste sosirile, singurele variante de pina acum luate in calcul pentru titularizare sint jucatorii de liga secunda Manea si Spiridon (veniti de la Bacau) si Eze (ex-aradeanul si-a aminat sosirea in Copou, anuntata pentru ieri), desi nici unul dintre ei nu au semnat. In atare conditii, nu este de mirare scepticismul care l-a cuprins pe Ionut Popa la putine momente dupa ce acesta sosise optimist in Copou.

 

Dezinteres fata de Milea

Pe linga incompetenta manageriala, la virful Politehnicii poate fi vorba si de lipsa de omenie. Plasat in topul celor mai buni recuperatori din Liga I in startul sezonului trecut, Ciprian Milea se roaga de mult timp de sefii clubului sa-l trimita la o clinica in strainatate pentru a urma un tratament deoarece nu reuseste sa revina pe teren, desi a fost operat la genunchi in octombrie 2009. Apropiati ai fotbalistului, care a refuzat sa comenteze public situatia prin care trece, sustin ca acesta, care are unul dintre cele mai mici salarii de la Poli, cauta acum sa  imprumute 5 000 de euro (cam o jumatate din salariile platite lunar, anul trecut, lui Bersnjak ori Bilba) pentru a pleca pe cont propriu la o clinica profesionista, in ideea de a nu-si risca viitorul de fotbalist.

Incercarile "Ziarului de Iasi" de a afla un punct de vedere de la Grigore Sichitiu vizavi de ratarea negocierilor cu Inter, situatia dramatica a lotului si cazul Milea nu au avut rezultat.

Ultima ora: Poli a anuntat ca va face un pas pe piata transferurilor, aducindu-l pe fundasul dreapta nigerian Samson Nwabueze, de la Tricolorul Breaza, echipa ce a retrogradat in acest sezon in Liga a III-a!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii