Conservant pentru primul loc

vineri, 22 martie 2002, 00:00
2 MIN
 Conservant pentru primul loc

Dupa rezultatele din ultima etapa Poli Unirea Iasi a trecut pe primul loc al clasamentului, egalarea gruparii vasluiene fiind visul implinit dupa care Iasul alearga inca din prima etapa a campionatului. In sportul de nivel inalt se spune ca este greu sa ajungi acolo unde iti doresti insa mai greu este sa te mentii. Extrapolind la rangul inferior al diviziei C, Poli trebuie sa se mentina pe locul I pentru a evita, daca ar fi sa ne luam dupa primarul Simirad, chiar desfiintarea.
Multa lume spune ca soarta C1 va fi pecetluita in etapa a saptea atunci cind are loc, in Copou, duelul direct dintre cele doua pretendente la promovare. O abordare mai relaxata a meciului si tratarea lui nu ca pe o intilnire de "a fi sau a nu fi" ar fi foarte folositoare iesenilor. Pentru aceasta, eliminarea pasilor gresiti (a se citi obtinerea de victorii pe linie) pina in etapa a saptea ar trebui sa fie un deziderat pentru Poli. In afara asteptatelor succese pe teren propriu obligatorie este si aducerea a 6 puncte din cele doua deplasari din intervalul mentionat. Daca in meciul cu RATC, acest lucru nu pare a fi o problema, important, poate chiar vital, este meciul de simbata viitoare de la Negresti, echipa aflata in relatii excelente cu Sportul Municipal. Victoria pe meleagurile vasluiene poate fi balonul de oxigen care sa umple si mai mult plaminii iesenilor.
Nu e mai putin adevarat ca, tragind cu coada ochiului spre traseul SM, descoperim alte borne nu mai bune pentru citeva "entorse" daca Adrian Hirlab va calca gresit. Chiar miine, Vasluiul are o deplasare dificila la Bicaz, vizita la Iasi fiind precedata si de o testare, la Bacau, acolo unde motoarele fabricantilor de avioane locali par turate la maximum in acest start de retur.
Una peste alta, micorbistii ieseni au motive de optimism, sperantele abordarii fara presiunea victoriei obligatorii a CS Poli in intilnirea de peste 4 etape cu SM Vaslui existind. (Ovidiu MINEA)

Comentarii