Cristea, ham-ham!

miercuri, 07 iulie 2004, 23:00
2 MIN
 Cristea, ham-ham!

La sfirsitul meciul amical de la Roman (1-1 cu FCM Bacau), presedintele lui Poli Unirea Iasi, Marius Stan a plecat val-virtej spre Bucuresti, insotit de vedeta gruparii din Copou, Adrian Cristea. Surse bine informate sustin ca drumul era legat de noi negocieri cu Dinamo pentru transferul internationalului de tineret, in Capitala fiind prezent si presedintele Consiliului de Administratie al clubului, Gheorghe Nichita. Se confirma astfel ca, aflata intr-o profunda seceta financiara, Poli nu se mai gindeste la retinerea jucatorului in lot si face toate eforturile pentru a-l „marita”, mai ales ca restantele de anul trecut (nici pina la aceasta ora primele de promovare nu s-au achitat!) precum si primele de instalare ale jucatorilor noi sint presante. De aceea, este foarte probabil ca suma de transfer a lui Cristea sa fie mult sub asteptarile initiale, dupa ce in iarna Poli a refuzat 250 000 de euro de la un club ucrainean. Ultima oferta a lui Dinamo era 200 000 de dolari (jumatate achitabili pe loc, jumatate in iarna, atunci cind jucatorul va parasi Iasul) si 50% dintr-un transfer ulterior. Reamintim ca Adi Cristea este si in vizorul Rapidului si Stelei, cluburi cu care Poli a purtat negocieri, nefinalizate insa.
Persoane autorizate sustin ca trecerea lui Cristea in curtea campionilor are mari sanse de a fi parafata astazi, mai ales ca Dinamo vrea sa tempereze nemultumirile fanilor, dupa noile plecari din curtea „ciinilor”. (OM)
Egali cu Bacaul
In drumul de intoarcere spre casa, din cantonamentul de la Cimpulung Moldovenesc, Poli Unirea a facut o halta la Roman, unde a disputat, ieri dupa amiaza, un meci amical cu FCM Bacau. Intilnirea s-a incheiat la egalitate, 1-1 (1-1), scorul fiind deschis de Bogdanovic (’38, dupa o pasa a lui Cristea), egalarea survenind la numai doua minute, cind, dupa un corner executat de Ganea, a inscris Cursaru. In echipa ieseana a debutat ex-craioveanul Romulus Miclea.
Dupa pauza, jocul a pastrat un accent echilibrat, remiza fiind cotata drept echitabila de antrenorul lui Poli, Vasile Simionas. Acesta i-a menajat pe Mitruc si Feucht, nu l-a introdus pe Dulcianu si nu a putut conta pe Cercel, ce nu a mai dat nici un semn dupa ce s-a insurat simbata. Au jucat:
Poli – Arcanu (Branet) – Miclea (Toma), Bernard, Ad. Ilie (T. Petre), Ionescu, Sandru (Cernat; Bitica) – Bogdanovic (Fl. Croitoru), G. Paraschiv, Cristea – Onofras (Bilba), Pacurar (Chiper). Bacau – Bogdan – Apostol, Baciu, David, Ganea – Gheorghiu, Trofin, Lovin, Matei – Gorga, Cursaru, apoi Isac, Tanase, Potorac, Cimpanu, Mavrichi. (Ovidiu MINEA)

Comentarii