Cristina a pierdut recordul

marți, 10 iulie 2001, 23:00
2 MIN
 Cristina a pierdut recordul

Un record mondial, unul european si inca o performanta de virf a sezonului: acesta este bilantul concursului "Nikaia" din cadrul primei divizii a Marelui Premiu IAAF. Plus pentru noi, inca o victorie a Violetei Beclea-Szekely pe distanta de 1500 m.
Disputat luni seara, la Nisa, mitingul a avut parte de o vreme capricioasa, multe dintre rezultate fiind afectate de un vint schimbator. Recordul mondial a fost stabilit in cursa feminina de 3000 m obstacole, proba noua in programul oficial, organizatorii concursului de pe Coasta de Azur adunind aici toata crema acestei distante: recordmana mondiala, romanca Cristina Iloc-Casandra, alaturi de compatrioatele ei Alina Cucerzan si Daniela Petrescu, performera numarul 1 a stagiunii, poloneza Justyna Bak, frantuzoaicele Olivares si Duquenoy, plus americana Elizabeth Jackson. Cursa nu a avut iepuri, desi se parea, dupa ritmul dracesc impus, ca necunoscuta kenyana Irène Limika face acest serviciu. Dar, desi in cea de-a doua jumatate poloneza a trecut in frunte, alergatoarea africana nu a cedat de loc. Justyna Bak a pulverizat recordul mondial al Cristinei cu mai bine de 15 secunde (9:25,31), acest record fiind depasit si de kenyana Limika. Surprinse de acest tempo, alergatoarele noastre au fost depasite total, ele clasindu-se pe locurile V (Casandra), VII (Cucerzan) si XI (Petrescu).
Dupa victoriile superbe de la Roma si Paris, Violeta Szekely a cistigat si "Nikaia" in proba de 1500 m (care face, totusi, parte din "Golden League"), dupa un sprint exceptional pe ultimii 200 m, in cel mai pur stil Gabriela Szabo. Vremea capricioasa a transformat cursa intr-una tactica, condusa, pina la 1000 m (dupa epuizarea "iepurilor") de rusoaica Natalia Gorelova. Violeta a cistigat in 4:06,55, urmata de Gorelova si americana Suzy Hamilton. (Nic. G)

Comentarii