Cu gindul la mare

marți, 11 martie 2008, 20:52
3 MIN
 Cu gindul la mare

Dupa un antrenament, programat in cursul diminetii, delegatia Politehnicii Iasi pleaca astazi, cu autocarul, spre Constanta, unde intilneste, vineri, pe Farul, in etapa a XXIII-a a Ligii I de fotbal. Pentru a evita oboseala, iesenii, care se vor antrena miine in orasul de la malul marii, vor sta trei nopti in Dobrogea, intoarcerea spre casa fiind prevazuta simbata.

Din lotul care face deplasarea vor lipsi cinci jucatori. "Naidin, Tincu, Straton si Ilie sint accidentati in continuare, in timp ce Buta e suspendat datorita cartonaselor" a anuntat antrenorul Ionut Popa, care a declarat ca s-ar multumi vineri cu un rezultat de egalitate: "Farul nu a primit nici un gol in acest an, insa nici nu a marcat acasa. Daca va respecta si acum regula, nu ma voi supara. 0-0 ar fi un rezultat bun in fata unei echipe care are un antrenori priceput si individualitati precum Gerlem, jucator care-mi place foarte mult. Pentru a ne atinge scopul, trebuie sa facem un joc mai bun decit in primele trei runde".

Ieri dupa amiaza, intr-un joc-scoala cu juniorii mari ai clubului, Popa l-a testat pe fundasul brazilian Caue Roberto Carvalho. "Prima impresie e favorabila, l-as retine in lot. Ramine de vazut daca ne vom intelege cu impresarii" a spus tehnicianul.

In alta ordine de idei, Politehnica Iasi s-a mai ales cu o noua datorie de platit: Poli Iasi este obligata sa ii plateasca restantele contractuale lui Srecko Mitrovic: Comisia pentru Statutul Jucatorului din cadrul FRF a decis, ieri, ca gruparea din Copou este obligata sa ii plateasca restantele contractuale jucatorului Srecko Mitrovic. 

In caz contrar iesenii nu vor fi programati la meciurile din Liga I. "Cind am reziliat contractul cu Mitrovic, mai aveam citeva datorii fata de el, circa 10 000 de euro. Vom respecta decizia comisiei si ii vom plati jucatorului restantele", a spus, ieri, presedintele clubului, Sorin Boca. Comisia pentru Statutul Jucatorului a fixat termenul pentru efectuarea platii la data de 28 martie.

Timisoara nu-i ca Iasul

Nebunia startului mini-returului Ligii I a facut ca o stire importanta pentru Vestul tarii sa fie trecuta repede cu vederea. Patronul clubului Poli Timisoara, Marian Iancu a anuntat ca nu mai sisteaza finantarea echipei ca urmare a initiativei Primariei orasului banatean de a sponsoriza cu 2,5 milioane de euro anual, timp de trei ani, formatia "alb-violeta".

Translind subiectul spre Iasi, trecem repede peste faptul ca aportul CL Timisoara intr-o echipa care apartine unui om de afaceri este de circa doua ori mai mare decit aportul CL Iasi intr-o formatie la care acesta este actionar. Se poate invoca aici faptul ca urbea banateana a stiut sa se miste mai bine in a rezolva probleme importante ale orasului (si, in ceea ce priveste pe cele vizibile, curatenia, starea drumurilor, ciinii fara stapin, acest lucru se simte!) decit cea moldava.

Fondul problemei este altul. Gestul oficialitatilor timisorene, care intra astfel intr-un "club" din care mai fac parte multe orase (Clujul sau Piatra, ca sa dam doar doua exemple) demonstreaza inca o data, daca mai era nevoie, ca, in Iasi, purtatorii sloganurilor ilegalitatii finantarii fotbalului de la bugetul local au fost (ori sint!) fie demagogi, fie incompetenti.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii