Cu streangul de git

duminică, 01 iulie 2007, 20:55
4 MIN
 Cu streangul de git

e stadionul "Gradski" din Podgorica (capitala Republicii Muntenegru), Gloria Bistrita a pornit cu un avantaj firav in confruntarea cu echipa FK Grbalj Radanovic, obtinut pe teren propriu: 2-1, prin doua goluri marcate de Zaharia si Bad, ultimul in finalul partidei. De data aceasta, Ovidiu Sabau, antrenorul Gloriei nu a mai folosit rezervele si a reusit calificarea, dupa un meci chinuitor. Gazdele muntenegrene au pornit furibund, ca si Gloria in meciul retur si, in min. 3, exact atunci cind Zaharia a deschis scorul la Bistrita, portarul Tatarusanu a fost pus la incercare de Pejovic cu un sut violent. Insa Gloria a facut o prima repriza excelenta si ar fi putut avea un avantaj linistitor, daca Coroian, Tilinca si Zaharia nu se jucau cu ocaziile. In minutul 41, Zaharia l-a angajat in careu cu Tilinca, acesta l-a deschis pe Coroian, si ex-clujeanul a deschis scorul, nestingherit de nimeni. Dupa doar trei minute, sirbii au egalat prin Dalac (care inscrisese si la Bistrita) la o eroare in lant a apararii romane. O bara a lui Zaharia incheie o repriza buna a Bistritei, dar partea a doua a fost un cosmar pentru ardeleni. Muntenegrenii au inviat, literalmente, au avut marea sansa a egalarii scorului-agregat, prin Pejovic, dar Tatarusanu a intervenit magistral. Ba chiar au si inscris in min. 88,insa asistentul belgian a vazut just ofsaidul aproape la limita in care se afla nigerianul Agboh. Cu scorul de 1-1 la Podgorica, Gloria reuseste calificarea in turul II al Cupei Intertoto, unde va avea un adversar foarte dificil, formatia israeliana Maccabi Haifa.
Gloria: Tatarusanu – Rus, Abrudan, Toma, Sepsi – Dumitra, Nalati, Coroian, Dobre – Zaharia (’90 – Bad), Tilinca (’83 – Demian).

Intra si Otelul in piine
Daca Gloria Bistrita va juca impotriva echipei Maccabi Haifa (primul meci, in Israel, pe 7/8 iulie, returul pe 14/15 iulie, la Bistrita), adversara Otelului Galati, echipa care intra direct in turul secund, va fi, conform asteptarilor, formatia bosniaca Slavija Sarajevo, primul meci disputindu-se in Bosnia. Slavija s-a confruntat in primul tur cu formatia andorrana Sant Juliá, si dupa ce a invins cu 3-2 in Principat, a cistigat si la Sarajevo cu acelasi scor. Conducind cu 2-0 in primele 25 de minute, bosniacii s-au vazut egalati in final si in pericol de a pierde calificarea, dar sirbul Vuksanovic a adus linistea. Galatenii au mai primit o veste buna, una dintre prezumtivele adversare in turul III, formatia croata NK Zagreb, a fost eliminata, surprinzator, de echipa albaneza Vllaznija Shkoder, care a cistigat returul cu 1-0, dupa ce pierduse in Croatia cu 1-2. Albanezii vor juca in turul II cu formatia turca Trabzonspor, invingatoarea acestei partide urmind a se confrunta, in ultima faza, cu Otelul sau Slavija.
In caz ca va trece de Maccabi, Gloria Bistrita se va confrunta in turul III cu puternica echipa spaniola Atletico Madrid. Iata doua succinte prezentari ale adversarelor formatiilor romanesti in turul II.
Maccabi Haifa: Cindva o "buturuga" extrem de tare – a ajuns in sferturile Cupei UEFA si a jucat in grupele Ligii Campionilor, laudindu-se cu o victorie cu 3-0 asupra lui Manchester United – Maccabi nu mai este ce a fost, ocupind in acest moment locul V in campionatul domestic. Antrenata de Levi Roni, Maccabi are ca principale vedete pe fundasul Alon Harazi si atacantul Roberto Colautti. Ultimul este un argentinian  care a obtinut cetatenia israeliana prin casatorie si dreptul de a juca in nationala "Tarii Sfinte", pentru care a inscris sase goluri in preliminariile Euro 2008. Maccabi mai are in lot trei brazilieni (Anderson Xavier, Boccoli si Xavier Dirceu) si pe congolezul Allen.
Slavija Sarajevo: A terminat pe locul III in campionatul Bosniei, dupa FK Sarajevo si Zrinjski Mostar. Este pregatita de Milomir Odovic si are trei "stranieri", toti sirbi: Belosevic, Vuksanovic si Spalevic.
Celelalte rezultate din mansa secunda a turului I: Klakksvik (Feroe) – Hammaby (Suedia) 1-2 (in tur, 0-1); Makedonija Skopje – Ethnikos Achnas 2-0 (0-1); NK Maribor (Slovenia) – Birkirkara (Malta) 2-1(3-0); FC Zestafoni (Georgia) – Tobol Kostanai (Kazahstan) 2-0; Dacia Chisinau – FK 1-1, 3-1 la penaltiuri (1-1); Cork City – Valur Reykjavik 0-1 (2-0); Vllaznija Shkoder (Albania) – NK Zagreb 1-0 (1-2); Slavija Sarajevo – Sant Juliá (Andorra) 3-2 (3-2); Slovan Bratislava – Differdange (Luxemburg) 3-0 (2-0);
Ararat Erevan – Sahtior Soligorsk (Belarus) 2-0 (1-4); Dinaburg (Letonia) – Cliftonville (Irlanda de Nord) 0-1 (1-1); TKBM Tallinn – Honka Espoo 2-4 (0-0); Llanelli (Tara Galilor) – Vetra Vilnius (Lituania) 5-3 (1-3).

Meciurile din turul II (7/8 – 14/15 iulie)
Slavija Sarajevo – Otelul Galati
Makedonija Skopje – Cerno More Varna
NK Maribor – Hajduk Kula (Serbia)
Trabzonspor – Vllaznija Shkoder
Maccabi Haifa – Gloria Bistrita
Dacia Chisinau – St. Gallen (Elvetia)
Zalaegerszeg (Ungaria) – Rubin Kazan (Rusia)
Rapid Viena – Slovan Bratislava
Ciornomoret Odesa – Sahtior Soligorsk
Tobol Kostanai – Slovan Liberec (Cehia)
Honka Espoo – Aalborg (Danemarca)
Vetra Vilnius – Legia Varsovia
KAA Gent (Belgia) – Cliftonville
Cork City – Hammarby

Comentarii