Cu usile inchise

miercuri, 15 aprilie 2009, 23:00
2 MIN
 Cu usile inchise

Partida cu Dinamo Bucuresti este pregatita in mare secret de Politehnica Iasi. Aseara, antrenorul iesenilor, Cristiano Bergodi, a decis sa inchida portile la antrenamentul derulat pe terenul II din Copou, nedorind ca sedinta de pregatire sa fie urmarita nici macar de angajati ai clubului!

Din pacate pentru Poli, vestile legate de starea lotului, mai precis de cea a atacantilor, nu sint deloc grozave. Ieri, inainte de pregatire, s-a anuntat oficial ca Ionut Bilba nu poate fi recuperat pina simbata, micile sperante legate de utilizarea jucatorului amintit fiind astfel risipite. Cum Andrei Cristea este suspendat cu Dinamo ca urmare a cumulului de cartonase galbene, Poli l-a chemat la antrenament pe Lamine Diarrassaouba, virful care fusese trecut in iarna pe lista de transferari; ivorianul nu a prins un alt angajament, astfel ca s-a intors in Copou, pregatindu-se si jucind la Poli II in acest start de retur.

Sperantele lui Bergodi legate de cresterea numarului de atacanti din lot s-au risipit insa repede, Clement Palimaru accidentindu-se in timpul antrenamentului! Astfel, la aceasta ora, Poli ii are la dispozitie pentru compartimentul ofensiv doar pe Cristi Bratu (care nu are profilul unui virf de careu), Leandro (brazilianul adus in iarna nefiind folosit pina acum, care si el are probleme medicale) si pe amintitul Lamine. Tinind cont de statutul ultimilor doi, se poate spune ca Poli trece printr-o situatie oarecum asemanatoare cu aceea aparuta la inceputul lunii octombrie a anului trecut. Atunci, Iasul conta in atac doar pe Cristi Bratu, jucatorul adus vara trecuta de la Mioveni fiind singura solutie la meciul cistigat cu Farul Constanta.

In atare conditii, este foarte posibil ca Bergodi sa renunte simbata la ideea tactica pe care a imbratisat-o de la sosirea in Copou, miza pe modulul "4-4-2", lucru pe care italianul il avansase inca din cursul diminetii de ieri, atunci cind Palimaru era  apt de joc: "Nu am luat nici o decizie, insa voi exersa mai multe variante tactice la antrenament. Este posibil sa incercam si modificarea sistemului pe care am mizat pina acum, vom vedea. Cum vom juca cu Dinamo va depinde de modul in care se vor simti baietii"

Comentarii